Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 29-10-2002
Afslappet stemning på budgetmødet (3)

Dumt er det, at den truende sygehuslukning har krævet så mange ressourcer på redaktionen, at vi først nu er i stand til at gøre vores gennemgang af 3. behandlingen af kommunens budget færdig. Vi beklager!

Nørre Djurs Listens 2 medlemmer gik i øvrigt sammen med Venstre og Konservative (samt Dansk Folkeparti og socialdemokraten Peter Bo Jensen) om at få yderligere 2 af de oprindeligt sparede beløb sat på igen i det endelige budget. Det drejer sig om 124.000 kr til efteruddannelse af kommunalt personale samt diæter til skolebestyrelsesmedlemmer på 100.000 kr. Og sammen med socialdemokrater og borgerlisten fik de også (sidstnævnte minus Dansk Folkeparti). flertal for ikke at spare på Blå Flag-station og de 50.000 kr til frivilligt socialt arbejde. Ved at krydse lidt frem og tilbage i byrådssalen fik Nørre Djurs Listen gennemført flere af deres ønsker, og det var særdeles tilfredsstillende, sagde Kirsten Bech-Hansen til Nørre Djurs NetNyt efter byrådsmødet. Venstre og Konservative foreslog, at man skulle opretholde tilskuddet til folk, der vælger at passe børn i eget hjem, men det blev nedstemt af de øvrige partier. Samme skæbne overgik et forslag fra de to partier om at lægge 50.000 kr til den såkaldte "udviklingspulje". Til gengæld godkendtes et forslag om at sætte 200.000 kr af til ubestemte sti- og vejanlæg, dog med den vigtige ændring, at pengene udtrykkeligt bliver øremærkede til projektet med at lave cykelsti Glesborg-Hemmed.
Nørre Djurs Listen fik for øvrigt genklang for deres forslag om at droppe besparelsen på tilskud til Djurslands Teater, hvorimod de frafaldt deres forslag om at spare yderligere på udvalgsformændenes løn.
Til slut skal nævnes, at Dansk Folkeparti havde stillet flere forslag til budgettet. Det første drejede sig om det såkaldte Pædagogisk Servicecenter i forbindelse med Ørum Skole, som lokalformand Knud Andersen er bange for, er et alt for dyrt prestigeprojekt, kommunens dårlige økonomi taget i betragtning. Den holdning kom han til at stå helt alene med, hvorefter forslaget faldt. De næste af Dansk Folkepartis forslag handlede om den samling og udlicitering af hele aktiveringsområdet, som vi omtalte for et stykke tid siden. Her blev Knud Andersen beroliget med, at hele arbejdsmarkedsområdet stadigvæk er sat under lup, og at forslaget vil blive taget op som led i dette arbejde. Herefter var der kun én af Dansk Folkepartis "sager" tilbage, nemlig at skabe sammenhæng i stiforløbet hele vejen Glesborg-Hemmed-Bønnerup. Efter ellers at have stået temmelig alene var Knud Andersen ved at gå bagover, da han opdagede, at alle støttede sti-projektet.
Således var alt nu på plads og i den skønneste orden. For første gang nogensinde blev der tale om en 3. behandling af budgettet i Nørre Djurs Kommune, og de likvide aktiver blev alt i alt forøget med 12.315.067 kr.

Skrevet af Rex
Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002