Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 25-10-2002
Læserbrev: Kommentarer til sygehusdebat

En mand i Grenå har sendt os et indlæg, hvori han udtrykker stor undren over de økonomiske beregninger, der ligger bag amtets ønske om at nedlægge Grenå Centralsygehus. Han skriver:

"Der har været en bred debat om arbejdspladser og transport til Århus og Randers og om, hvordan det vil gå i pågående tilfælde.
Det, jeg vil berøre, er, at Flensted Jensen har udtalt, at AMTET skal spare 300 mill. kr., og hvad de skal bruges til. Det, som skurrer i mine ører, er, at det er de samme politikere, der SKAL spare, som samtidig siger, at de berørte sygehuse i Århus og Randers skal udbygges for måske op til 700 mill. kr. Hvor vil de få de penge fra, når de ikke må hæve skatten????? Nu ved jeg godt, at de så vil sige, at det er en anden kasse, der skal betale. Kassetænkning. Hvis den anden kasse har de penge, hvorfor tager man så ikke pengene derfra.
De vil også fjerne noget, der ligner 500 sengepladser(!!!) samtidig med at de siger, at de vil gøre behandlingen "bedre" for befolkningen, HVORDAN vil de bære sig ad med det? De har i forvejen pladsproblemer i Århus og Randers, hvor de må placere patienter i opholdsrum og gange, de kan heller ikke opfylde behandlingsgarantien overfor patienter i Amtet. Samtidig vil jeg tro, at mange flere end nu vil søge til andre sygehuse i andre amter med en større regning til vores eget amt til følge.
Så snakker man også om, at hvis der er behov for lægeassistance, når man er på vej til f.eks. Skejby, kan ambulancerne mødes på vejen, og lægen kan så komme over i den ambulance, som har brug for hjælp!!! Hvor skal det møde foregå, på parkeringspladsen ved Skejby? :-( :-(
Det er også pudsigt, at man vil lukke de sygehuse, der er i stand til at overholde deres budgetter og bevare de sygehuse, der konstant overskrider deres budgetter. Jeg kan ikke se logikken i det, det må være, fordi de ikke kan finde på andet. Det er det samme som at sige, at man ikke har råd til 2 biler og sælger Skodaen og beholder Limousinen.
Så synes jeg også, at der er nogle af amtspolitikerne, der er noget arrogante overfor os, der har den frækhed at protestere mod deres visioner og deres visdom, og at det giver én det indtryk, at man er ved at finde ud af, at det er på tide at finde ud af, hvordan man kan give hinanden SILKESNOREN for de fejltagelser, som man er i begreb med at gøre, også fordi man kan se, at nogle af politikerne er oppe i årene og står foran at skulle gå på efterløn/pension (det giver jo ikke så meget) - det giver lidt til eftertanke. De skal jo nok ikke regne med at blive valgt igen."
Indsendt på e-mail til Nørre Djurs NetNyt med venlig hilsen fra Frank Andreasen tom.b@post.tele.dk

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002