Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 25-10-2002
Grenå svarer amtet

Randers Amtsavis fortæller i dag, at Grenå Kommune nu har afleveret sit høringssvar til Århus Amt i anledning af den nye sygehusplan. Her viser det sig, at man lægger vægt på præcis de ting, som vi også her på redaktionen har følt som det allermest prekære ved det hele: amtet er i fuld gang med at gå stik imod sin egen strategi overfor et i forvejen så belastet område som Djursland.

Det ser ud til (i alt fald rygtevist), at den store modstand mod planen kun har gjort indtryk på ét punkt, nemlig problemet med skadstuen - politikerne vil trods alt ikke risikere direkte at få "lig på bordet", så den får vi nok lov at beholde. Det siges, at Samsø får lov at beholde sit hospital p.g.a. de særlige problemer, som en ø har, men det afbræk, som denne indrømmelse giver i den samlede plan, levner sikkert ikke plads til, at vi også får lov at beholde bl.a. de medicinske senge.
Bliver det udgangen på det hele, står vi nøjagtig som vi allerede fra allerførste dag havde på fornemmelsen: politikerne lader folk ytre sig om en i forvejen vedtaget plan, hvorefter de viser deres gode vilje ved at lade os beholde skadestuen. Så er der lyttet til folket, og borgerne må så leve videre med alle byrderne med den besværlige transport frem og tilbage - hvor skal der dog brændes benzin af for fremtiden! - og hvor skal Falck dog tjene penge! - men hvem skal betale gildet?
Her kommer vi så til en anden væsentlig anke fra Grenå Kommune, nemlig at den nye plan kommer til at vælte udgifter over på de i forvejen så økonomisk belastede Djurslands-kommuner. I parentes kan vi her nævne, at Nørre Djurs er i gang med et stykke genopbygningsarbejde med de kommunale budgetter, vi er under administration af Indenrigsministeriet, og en lukning af Grenå Sygehus kommer helt garanteret til at belaste den kommunale hjemmehjælp og sygepleje. Disse merudgifter er slet ikke ordentligt undersøgte, hedder det videre i Grenå Kommunes høringssvar, der endvidere også peger på, at Grenå med en hospitalslukning får endog meget svært ved at leve op til rollen som Djurslands hovedstad, når amtet ikke engang lever op til sin egen regionsplan.

Skrevet af Rex
Kilde: Randers Amtsavis

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002