Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 24-10-2002
Nørre djurser bliver "rigtig" Popstar!

Den drøm, der drev bl.a. vore 3 unge lokale helte fra serien Popstars til at melde sig til denne konkurrence, er i en helt usædvanlig grad gået i opfyldelse for en pige, der er både født og vokset op i Nørre Djurs.

theraveonettes.jpg (11270 bytes)

Sharin Foo er navnet, og hun blev født i Emmelev for lige omkring 30 år siden. Senere flyttede hun med forældrene til Gjerrild, inden hele familien omkring 1990 rykkede tilbage til området omkring Birkerød, hvor både moderen, Sidse Bording Pedersen, og faderen, Kim Tai Foo, oprindeligt kom fra. Han spillede i mange år en usædvanligt flot guitar i Djursland Spillemændene, inden han lagde den på hylden og tog uddannelse som pilot.
Sharin Foo har altså haft en barndom omgivet af musik, og i løbet af skolegangen på Norddjurs Friskole fik hun lejlighed til at dyrke sit allerede tidligt udviklede sangtalent i musiktimerne med guitaristen Jens Falck som lærer. Efter endt skolegang fortsatte hun med musikken, bl.a. med et 3-årigt forløb på Rytmisk Konservatorium.
Inden for de seneste par år har hun indledt et samarbejde med guitaristen Sune Wagner fra det hedengangne punk-agtige band, Psyched Up Janis, der for nogle år siden havde ret stor bevågenhed hos det danske publikum. Han skriver melodier, hvor han forener rå vildskab med stor sødme, og hos Sharin Foo har han tilsyneladende fundet den rette medsanger. Under navnet The Raveonettes har de indspillet en CD, der fik en noget blandet modtagelse hos de danske anmeldere, men minsandten om ikke én af verdens mest anerkendte anmeldere, David Fricke fra det seriøse amerikanske rock-tidsskrift Rolling Stone, faldt totalt pladask for det danske band.
Den samme skive, som danskerne rynkede på næsen af, har nu åbnet døre i USA, og David Fricke var igen på færde, da de spillede en kort koncert dér i august. Det samme var pladeselskaberne, der næsten stod på nakken af hinanden for at "plukke" det danske orkester, og det hele endte med en millionkontrakt med ét af verdens overhovedet største pladeselskaber, Columbia Records.
Hvor stor, den er, ville Sune Wagner ikke ud med over for TV2-nyhederne i aftes, men i alt fald vinker der nu jobs forude i både England og USA. Her fra Nørre Djurs NetNyt klapper vi i vore små hænder og siger tillykke til Sharin - heldigvis er hun ligeså sød og jordbunden, som hun er talentfuld!
Vil du vide mere, så klik på:
http://www.theraveonettes.com Skrevet af Rex

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002