Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 23-10-2002
Læserbrev: Selvfølgelig må jeg blande mig

På samme måde som ovenstående har Jan Petersen, Sangstrups mand i Folketinget, en disput kørende med Venstres folketingsmedlem, Else Winther Andersen, som har kritiseret Jan Petersen for utidig indblanding i amtspolitikken. Hertil svarer han i Grenå Bladet:

"Svar til Else Winther Andersen
Venstres folketingsmedlem Else Winther Andersen mener ikke, jeg som folketingsmedlem skal blande mig i amternes og kommunernes budgetter, og i indlægget i Grenå Bladet d. 15. oktober gentages statsministerens ord om, at nedskæringerne overfor de svage grupper i amter og kommuner ikke kan begrundes i økonomiaftalerne mellem regeringen og de kommunale organisationer.
Jeg agter ikke at følge Else Winther Andersens opfordring til ikke at blande mig. For det første bor jeg i det område, der berøres af nedskæringerne på Grenå Centralsygehus, og jeg har vel som alle andre borgere - uanset erhverv - lov at fremføre mine synspunkter. For det andet må det vel være tilladt et folketingsmedlem at mene noget om de 2/3 af de offentlige budgetter, som udmøntes i amter og kommuner. Og for det tredje har jeg som medlem af Finansudvalget været med til at behandle regeringens aftale med amter og kommuner, hvilket jo bekræfter, at såvel aftalerne som virkningen af aftalerne også er et folketingsanliggende.
Det er for snævert at betragte de økonomiproblemer, der er i Århus Amt, som et isoleret amtsligt spørgsmål, selvom det vil være mest bekvemt for Venstre. Jeg ser som finansudvalgsmedlem nu de virkninger af den alt for stramme amtsaftale, som jeg forudså, og som gjorde, at jeg ikke kunne støtte amtsaftalen i Finansudvalget. Og jeg ser nu også, hvordan det slår igennem i det område, hvor jeg er valgt, og hvor jeg bor.
Jeg kan bekræfte overfor Else Winther Andersen, at skal jeg vælge mellem skatteskruen og nedskæringer i velfærden f.eks. på sundhedsområdet, så vælger jeg velfærden. Men det spørgsmål blev jo for denne valgperiode afgjort ved folketingsvalget, og nu gælder skattestoppet med de nedskæringer og skattelettelser, det indebærer.
Vi befinder os imidlertid på Djursland i en eksistenskamp for vores sygehus. Og uanset det landspolitiske element, jeg mener, der er i denne sag, kan og skal det ikke bruges som argument for, at der ingen vej er udenom de kraftige nedskæringer på vores lokale sygehus. Amtsrådet må fordele smerten mere rimeligt, og Grenå Centralsygehus bevares. Det tror jeg, Else Winther Andersen og jeg er enige om. Det håber jeg også, et flertal i amtsrådet vil følge, når høringen er overstået, og amtsrådspolitikerne sammenfatter de massive, saglige og rimelige protester, som er kommet fra Djursland."

Skrevet af folketingsmand Jan Petersen fra Sangstrup i Grenå Bladet d. 22. oktober

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002