Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 23-10-2002
Fornem musikoplevelse på Sostrup

En af Danmarks førende guitarister lægger på søndag vejen forbi Sostrup Slot. Det drejer sig om Christian Sievert, og i dagens anledning har vi lånt et billede fra Grenå Bladet, hvor manden unægteligt har noget mere hår på hovedet end i dag.

Sivsko.jpg (5084 bytes)

Grenå Bladet har skrevet en ganske glimrende artikel om den spændende koncert, og den kan du læse hér!

 

"Djurs Barok indbyder til efterårskoncert med flamenco søndag d. 27. oktober med Christian Sievert i Djurs Baroks lokaler i den gamle forpagterbolig på Sostrup Slot.

Christian Sievert er kendt som og for længst udråbt til at være den førende guitarist i Danmark inden for latinamerikansk musik.

Christian Sieverts specialer er brasiliansk samba og spansk flamenco, men hans musik rækker videre til at omfatte afrikansk, orientalske og mere jazz-prægede musikformer.

Christian Sievert har gennem adskillige år optrådt sammen med en række solister fra Peter Bastian, Mads Vinding og Savage Rose til Poul Dissing og er "kendt ikke blot for sin fænomenale teknik og autentiske frasering, men hans specielle evne til at trænge ind i musikkens væsen," som en anmelder skriver et sted.

Han har indspillet fire CD`er i eget navn, men er med på adskillige flere, ligesom han er en flittigt brugt studiemusiker i TV. Bl.a. hører man hans musik, når børne-TV viser optagelser fra Zoologisk Have.

Han har skrevet musik til TV`s tegneserie "Snuden" og musik til et teaterstykke på Aalborg Teater. Han er en kendt underviser fra utallige sammenhænge, fra højskoler til optræden rundt om i landet.

Skulle nogen undre sig over, at Djurs Barok inviterer til en koncert, som ved første tanke må ligge uden for den musik, man ellers indbyder til, kan her fortælles, at man synes, det kunne være interessant at høre, hvorledes baroktiden har hentet inspiration fra andre musikgenrer.

Christian Sievert fortæller således selv om denne koncert, at under baroktiden blev der udført musik i Nærorienten, Østeuropa, det sydlige Spanien og Latinamerika, som havde en vis betydning for barokmusikken, som den kendes hos f.eks. Johann Sebastian Bach og Scarlatti.

Det er således en anderledes og indirekte måde at møde barokken på.

Christian Sievert vil opføre værker fra det sydlige Spanien og Latinamerika, sammen med egne kompositioner.

Der venter alle tilhørere en musikoplevelse udover det gængse, der vil føre os gennem musikhistorien.

Billetter kan bestilles på tlf.nr. 86 38 44 55 eller købes ved indgangen."

 

Teksten er hentet fra Grenå Bladet d. 22. oktober



Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002