Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 21-10-2002
Afslappet stemning på budgetmødet (2)

Forhøjelsen af grundskylden var allerede et tema tidligt i budgetforhandlingerne, da der lå til at skulle spares på tilskuddet til dårligt stillede familiers adgang til kommunalt tilskud til SFO-ordningerne. Det forklarede socialdemokraten Peter Bo Jensen, og Gert Eriksen fra samme parti glædede sig over, at halvdelen af den forhøjelse nu kom kassebeholdningen til gode. Det giver nemlig lidt luft i økonomien, så man har lidt på kistebunden for det tilfælde, at den eventuelle syghuslukning kommer til at koste kommunen penge til øget hjemmepleje.
Samme flertal stod bag et initiativ, som især Malte Larsen fra Nørre Djurs Listen redegjorde for. Han slår sammen med de 2 øvrige partier til lyd for, at Teknisk Udvalg tager initiativ til at følge med i den udvikling, der er i disse tider m.h.t. at fortynde vejsaltet med vand til gavn for både miljøet og for rustbeskyttelsen af bilerne.
Fra borgmester Jens P. Jellesen forelå der et ønske til budgettet om 80.000 kr. til en midlertidig opkobling af politiker-PC`erne med ADSL i stedet for den nuværende ISDN-forbindelse. Dette var Dansk Folkepartis Knud Andersen stærkt imod, da han mente, man i stedet burde satse på det lokale bredbåndsinitiativ. Hertil bedyrede borgmesteren (og heri blev han støttet af partifællen Carlo F. Christensen), at kommunen skam går helhjertet ind for dette, men at bredbåndsfolkene selv havde gjort det klart, at det nye trådløse system ikke er 100% gennemtestet endnu. ADSL-forbindelsen er altså tænkt som en foreløbig løsning, der kan opsiges igen.
Herefter forelagde socialdemokraten Kaj Agerskov, der er formand for børne- og kulturudvalget, et forslag, som et flertal af udvalget går ind for, med bestyrelsen for Ørum Aktiv Center. Man har her svært ved at få enderne til at mødes i budgettet, og ved nærmere granskning havde udvalget besluttet, at Aktiv Centret med en tillægsbevilling på 130.000 kr ville komme op på samme niveau som Nørre Djurs Hallen i Glesborg.
(forts. i næste nr.)
Skrevet af Rex

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002