Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 21-10-2002
A-politikere skriver til A-politikere

Også lokale socialdemokratiske politikere har på samme måde henvendt sig til deres partifæller i amtsrådet, der som bekendt omfatter både amtsborgmesteren og formanden for sygehusudvalget. Udover Grenå-borgmester Gert Schou er der det helt specielle ved denne henvendelse, at en folketingsmand, nemlig Jan Petersen fra Sangstrup, er medunderskriver, og det medgav han ovefor Randers Amtsavis i lørdags godt kunne virke som utidig indblanding. Hertil siger han:

"Vi har valgt at henvende os til hvert enkelt af de socialdemokratiske amtsrådsmedlemmer, fordi vi tror, de markante reaktioner på Djursland har påvirket dem. Nogle vil måske sige, det er usædvanligt, at et folketingsmedlem blander sig så direkte i et amtsanliggende, men det er også på alle måder en usædvanlig situation, jeg befinder mig i. Jeg er borger i området, jeg er socialdemokrat, og uanset mine opgaver i Folketinget benytter jeg min ret som partimedlem og borger til at henvende mig til mine partifæller i amtsrådet.
Jeg forstår vanskelighederne med at få amtets økonomi til at hænge sammen. Men jeg finder det ikke rimeligt, at den hårde opbremsning i amtets økonomi skal indebære en så markant forringelse af sygehusbetjeningen på Djursland, og jeg er direkte imod, at nærhedsprincippet krænkes på Djursland"

Desværre har vi ikke kunnet nå at komme i besiddelse af brevet, så vi må nøjes med de bidder, avisen bragte i lørdags:
"Vi finder det fuldstændig uacceptabelt, at der for denne del af Århus Amt skal være 60 km for en lang række borgere til det nærmeste sygehus med akutfunktion hele døgnet. Vi finder ligeledes, at det er en markant forringelse af servicen overfor borgerne i denne del af amtet, at al behandling, der kræver indlæggelse, skal ske på et sygehus mere end 60 km fra bopælen. Det gode samspil mellem sygehuset, de praktiserende læger og de kommunalt ansatte i hjemmehjælp og sundhedspleje vil blive alvorligt forstyrret, og det vil få økonomiske konsekvenser for kommunerne på Djursland….."
"…..En så dramatisk nedskæring på Grenå Centralsygehus indebærer en markant nedgang i den lokale beskæftigelse, der i forvejen er angrebet af virksomhedslukninger i den industrielle sektor. Disse massive angreb på beskæftigelsen på Djursland har allerede betydning for skattegrundlaget for flere af vore kommuner. Denne negative udvikling vil blive forstærket af det angreb på den lokale beskæftigelse, som amtets sygehusplaner medfører."

Skrevet af Rex
Kilde: Randers Amtsavis

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002