Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 21-10-2002
Fra redaktionen: Bevar nu det sygehus!

Nu er det snart sidste chance for at prøve at påvirke amtspolitikerne til at tænke om vedrørende lukning af vores sygehus. Her på redaktionen har vi lige en supplerende kommentar og et par spørgsmål til amtsborgmesteren, inden løbet er kørt.

PA130004c.jpg (3184 bytes)

Der er blevet sagt og skrevet helt ufatteligt mange fornuftige og velovervejede ting, efter at amtets sygehusudvalg for en måneds tid siden trak tæppet væk under Djurslands befolkning med deres omfattende omstruktureringsplan for sygehusvæsenet.
Derfor vil vi nøjes med her i dag at koncentrere os om den ting, som amtspolitikerne med amtsborgmester Johannes Flensted-Jensen i spidsen nægter at tale om i sygehusdebatten, nemlig Djurslands udvikling. Rent principielt støtter vi de små sygehuse både på Samsø og i Odder, men vi vil i det følgende koncentrere os om Djurslands forhold, og her må vi bede amtspolitikerne om at huske på, at Djursland er et helt specielt hårdt ramt område i forvejen. Når vi her i vores region véd med 100% sikkerhed, at en lukning af sygehuset kommer til at betyde fraflytning af borgere og ulyst til at flytte hertil, så må politikerne være klare over, at det ikke er en betragtning styret af følelser, men derimod kolde facts. Sådan er det, og derfor er det umådeligt svært for os borgere på Djursland overhovedet at forholde os til politikernes økonomiske realiteter.
For nogen tid siden bragte vi et åbent brev til Flensted fra Kolind Handelsstandsforening, hvori man gjorde opmærksom på en aftale fra 1999 om udvikling af Djursland som et mere attraktivt bosætningsområde. Kort fortalt gav amtet tilsagn om at spille en aktiv rolle i disse bestræbelser, om at være en del af det kollektiv, der sammen skal udvikle og ikke afvikle vores hårdt trængte område. Folkene fra Handelsstandsforeningen spurgte nu til, hvordan amtsborgmesteren dog med så kort en frist kunne trække amtet ud af kollektivet.
Nu er vi ikke Kolind Handelsstandsforening, men havde vi været det, havde vi bestemt ikke været tilfredse med svaret fra amtsborgmesteren. Han brugte nemlig ca. halvdelen af sit korte svar på at overbevise os alle om, at Grenå Sygehus så sandelig ikke bliver lukket helt! Og at Århus Amt stadig vil gøre alt for at udvikle vores område. Tom snak i betragtning af, at vi andre véd, vi er i gang med at miste 400 stillinger på egnens største arbejdsplads, som ydermere er amtslig, og som har afgørende betydning for bosætningslysten!
Lige præcis derfor må vi her på Djursland melde "sygehus forbi", når det gælder de amtslige lommesmerter. Vi beklager, men I kan altså ikke regne med os som villige spareobjekter! Vi vil også lige benytte lejligheden til at pointere, at vi regner både en amtslig regionsplan og en ditto sygehusplan (begge dele dateret 2001) som en nogenlunde fremtidssikret størrelse, naturligvis indenfor fornuftens og udviklingens rammer. Er disse planer ikke beregnede på at blive brugt af potentielle bosættere og erhvervsvirksomheder som rettesnore for, om området er interessant for disse?
Da en stor flok Grenå-borgere i går afleverede godt 48.000 underskrifter her fra området, var én af udvalgsformand Carl Johan Rasmussens kommentarer, at han her stod overfor 48.000 djurslændinges protest med hjertet, men at politikerne nu med deres hjerner har det tunge ansvar med at tage hensyn til sygehusøkonomien. Her på redaktionen har vi lagt vores samlede hjernekapacitet sammen, og vi kommer til det resultat, at amtet ikke kan udvikle med den ene hånd og afvikle med den anden. Hvad skal vi borgere på Djursland gøre, når vores amt skifter regions- og sygehusplaner, som vi andre skifter underbukser?
Skrevet af Rex

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002