Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 16-10-2002
Der røg den sygehusplan

Siden i går er der sket endnu mere opblødning af debatten om amtets nye sygehusplaner - som vi fortalte, specielt Venstre-politikerne løste op for i forgårs. Folk på Djursland har gået og ventet på, hvilke af de store partier, der først fik så meget vrøvl med deres bagland (og vælgere!), at de begyndte at bryde den alliance mellem Socialdemokratiet og Venstre, der ellers virkede skråsikker og klippefast på høringerne i Grenå.
Det blev altså Venstre-folkene, så nu hører vi pludselig Hans Kargaard Thomsen (næstformand i sundhedsudvalget) pege på i alt fald 3 ting, hvor forslaget skal ændres, for at hans parti kan stemme for det: akutberedskabet, redningsberedskabet og de medicinske patienter.
Til Randers Amtsavis udtaler han følgende:
"Vi tror, der er nogle muligheder for at lave forbedringer. I Venstre har vi selv nogle idéer, men vi vil også lytte meget til, hvad der kommer på de 3 områder i forbindelse med høringsrunden. Desuden vil der senere på måneden blive holdt to dialogmøder med personalet på sygehusene, hvor vi også forventer, at der kommer nogle inputs. Vi tror, det vil være muligt at finde ændringer inden for den økonomiske ramme."
Derudover er også den konservative Benny Jensen imod planen, som den ligger nu, ligesom både SF og Enhedslisten er stærkt kritiske og ikke kan stemme for den. TV2 Østjylland kunne i aftes fortælle, at der nu var flertal imod den foreliggende sygehusplan! 17 ud af 32 amtsrådsmedlemmer kan ikke støtte planen. Den folkelige protest (og kvaliteten af den!) har rystet de ellers så skråsikre politikere, og det ser nu ud til at redde væsentlige dele af Grenå og Samsø sygehuse. Har du gode idéer til rationel drift af vores sygehus, beredskab og de andre dele af planen, så mød op på høringen i aften eller på TV2`s høring på mandag.
Skrevet af Rex

"Her fra redaktionen kan vi ikke dy os for en enkelt indskudt bemærkning (nedlukningstruslerne har jo drevet os ud i den rene meningsjournalistik!): Nu har vi altså endelig den konstruktive debat om de små sygehuses fremtid, som skulle have været skabt, før nedskæringsforslaget kom på bordet. Men det holdt hårdt, og vi synes, der bliver noget at evaluere med vore amtspolitikere m.h.t. den hovsa-løsning, de har været uhyggeligt tæt på at trække ned over hovederne på os - en hasarderet plan med indbygget livsfare. Den dialog med både medarbejderne på de små sygehuse og andre involverede faglige parter, der kunne have skabt andre løsningsmodeller, er nu endelig blevet skabt, og det er blevet skabt af det folkelige engagement - og foreløbig stor tak for det. Lige nu glæder vi os over opblødningen, men vi skal nok komme efter jer ved lejlighed!"
Med venlig hilsen,
NetNyt-redaktionen

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002