Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 14-10-2002
Sidste runde i budgetbehandlingen

Det er første gang nogensinde, der bliver tale om en 3. behandling af budgettet for Nørre Djurs Kommune, og det foregår i aften kl. 19.00.

Komlogo.gif (4544 bytes)


Når det er kommet dertil, at der bliver en 3. behandling, hænger det sammen med, at der efter sidste frist for forslag til budgettet i sidste måned, skete nogle ting vedr. statens efterbetaling af forskellige kommunale udlæg, viste sig at blive flere penge til den gode side, end man havde forventet. Der blev således lidt mere luft i budgettet, og der blev åbnet for de forskellige partier til at få friholdt enkelte af de ting, som ellers allerede var udpeget som spareemner.
Nu har man så afholdt det sidste økonomiudvalgsmøde inden budgetbehandlingen i aften, og vi skal prøve at give et lille indblik i de forskellige forslag. Borgmester Jens P. Jellesen ser gerne nogle af de nu frie midler brugt, nemlig 80.000 kr. på at udskifte kommunalbestyrelsesmedlemmernes ISDN-adgang med det hurtigere ADSL (i parentes skal det her bemærkes, at denne løsning som bekendt er noget langsommere end borgernes bredbåndsløsning, som snart er på vej).
Et flertal i Børne- og Kulturudvalget ønsker givet et ekstra tilskud på 100.000 kr. til Ørum Aktiv Center, der har forespurgt om dette.
Venstre og Konservative vil gerne have tilskuddet til privat børnepasning pillet ud af det oprindelige spareforslag, ligesom efteruddannelse af personale samt diæter til skolebestyrelser bedes genoptaget i budgettet. De sidste to kan de i alt fald regne med Nørre Djurs Listen opbakning til, da disse også peges på fra den kant. Den såkaldte Udviklingskonto var i det oprindelige forslag skåret ned med 50.000 kr., som ønskes genindført, og desuden vil man gerne afsætte 200.000 kr. til sti- og vejanlæg.
Vi har tidligere omtalt en besparelse på 818.000 kr., og den har der efterhånden været flere bud på, hvordan skulle finansieres. Ældreområdet har været i farezonen her, men det er for længst opgivet, men der er stadig uenighed om, hvordan det så skal foregå. Venstre og Konservative vil gerne have den sparet generelt på socialområdet, men Socialdemokratiet, Nørre Djurs Listen og Borgerlisten har flertal for at hente de manglende penge ved en forhøjelse af grundskylden fra 20 til 24. Med dette tiltag vil de dække halvdelen af de 818.000, mens resten skal spares på Mosebrugscentret. Den øvrige del af indkomsten ved grundskyldsforhøjelsen foreslår de 3 partier lagt til side som styrkelse af de likvide midler.
Dansk Folkeparti har helt deres egen udgave af budgettet: man så gerne hele molevitten af aktiverings- og beslægtede områder lagt sammen under én leder med en betragtelig besparelse til følge. Men endnu større er gevinsten ved helt at udskyde det projekt med et uddannelsescenter på Ørum Skole, som alle de andre partier ønsker, og derved kan man spare 3 mill. bare i år. På anlægssiden vil man så hellere bruge penge på gangsti fra Voldby Plejehjem til Brugsen og på at føre den planlagte cykelsti hele vejen igennem fra Glesborg til Bønnerup helt uden afbrydelse.
Vi kan ikke nå at få alle detaljer med, men efter i aften vil vi naturligvis følge op på, hvad der bliver endeligt vedtaget.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002