Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 11-10-2002
Læserbrev: Amtsrådsgruppe drøfter sygehus....

Socialdemokraten Bent Mikkelsen er som bekendt inhabil i selve afgørelsen i sygehusudvalget om Grenå Sygehus, men det afholder ham ikke fra at blande sig i debatten:

"22. oktober udløber høringsfasen for det fremlagte oplæg til ændring af Århus Amts sygehusstruktur. På de borgermøder, der har været afholdt, er mange konstruktive forslag lagt frem, så allerede 23. oktober er den socialdemokratiske amtsrådsgruppe på min opfordring indkaldt til møde, så vi her kan drøfte, hvad der videre skal ske. Da jeg første gang (det var 4. september) blev præsenteret for administrationens oplæg - det, der nu er til høring - pegede jeg på, at det ikke kan være rigtigt, at der skal ske en oprustning af behandlingstilbuddene i Silkeborg, der kun ligger 40 km fra Århus til den ene side og 40 km til Herning til den anden side, når man lukker ned i Grenå. I Silkeborg har de da nærheden til to store hospitaler, og fra 2004 er der endda motorvejsforbindelser det meste af vejen til begge sider.
Et andet forslag, jeg afgav denne dag, var, at man kunne lade den planlagte kirurgi, der fra 2006 er planlagt til at foregå på Amtssygehuset overgå til Grenå Centralsygehus. Det er ortopædkirurgiske operationer af den slags, de er gode til på Grenå Centralsygehus. Hvorfor ikke lade det komme herud? Lukker man ned på Grenå og lukker alle sengene, som det er planen, vil en stor del af sygehusets bygninger komme til at stå tomme og være en død bygningsmasse, der ikke er til at komme af med. I Århus kunne man i stedet lukke Århus Amtssygehus - der er ingen mening i at samle al behandlerkapaciteten i Århus - og så sælge bygningerne til andre formål. De repræsenterer en værdi på et trecifret millionbeløb, og i Århus vil bygningerne kunne sælges. Provenuet kan så bruges til at foretage de nødvendige udvidelser på Århus Kommunehospital.
Disse forslag er én gang givet, og jeg vil d. 23. oktober fremlægge dem i den socialdemokratiske gruppe, hvor jeg ved, at flere af mine gruppefæller er interesserede i at lade disse forslag bearbejde. Det er forslag, der kan sikre et større antal arbejdspladser end i det af forvaltningen fremsatte forslag. Men kampens primære mål er at sikre et fortsat beredskab lokalt.
Der er og bliver fortsat 60 km til et sygehus, hvis beredskabet lukkes her i Grenå, og det er ikke på de bedste veje, vi skal transporteres, enten vi nu skal til Randers, eller vi skal til Århus. Så derfor et fortsat beredskab til Grenå Centralsygehus."
Skrevet af det socialdemokratiske medlem af sygehusudvalget i Århus Amt, Bent Mikkelsen fra Grenå, i Randers Amtsavis d. 11. oktober

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002