Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 11-10-2002
Børnekulturugen set fra Nørre Djurs

For hvert år, der går, bliver Børnekulturugen større, og i år deltager endnu flere kommuner i dette herlige tværdjurske samarbejde om at lave et flot og alsidigt børneprogram i efterårsferien. I dag fortæller vi om, hvad ugen byder på i Nørre Djurs.

bkult.jpg (11700 bytes)

Startskuddet lyder i morgen eftermiddag d. 12. oktober kl. 14 ved et kæmpestort åbningsarrangement i Kulturhuset Pavillonen i Grenå. Der bliver talt af både Grenå-borgmester Gert Schou og udvalgsformand i amtets BKU-udvalg, Bo Fibiger, og indimellem byder eftermiddagen på både gøgl og tamilsk dans. Det fastlagte program sluttes af med det hos børnene så populære Randers-orkester, Muddi & Salamidrengene, hvorefter man rundt i Kulturhuset kan møde folk fra de forskellige arrangementer i ugens løb, der giver smagsprøver på, hvad der venter børnene i ugens løb.
Nørre Djurs har været én af foregangskommunerne bag Børnekulturugen helt tilbage fra den første af slagsen, og Kirsten Krogh fra børne- og kulturforvaltningen i Nørre Djurs har alle årene været én af primus motorerne.
Ud af de 50 forskellige aktiviteter i løbet af ugen er Nørre Djurs repræsenteret på forskellig vis. På Stenvad Mosebrugscenter bliver der de 4 første dage af ugen for første gang lejlighed til at besøge det nyåbnede grafikværksted. Om aktiviteterne her hedder det:
"Trykketeknik - fra trykplade til papir. Eksperimentér med trætryk, linoleumstryk, ridset metalplade eller en udskåret kartoffel. Lær hvordan billedet bliver til og prøv selv."
Herudover kan der både køres med Tørvegrisen, og også caféen er åben begge dage. Entré: børn: 20 kr. Voksne: 40 kr.
Hos naboerne på Norddjurs Daghøjskole er der to dage (tirsdag og torsdag) med titlen "Sjove værkstedsdage". Ude er der bål, hvor der kan laves brød og popcorn, og inde kan børnene filte bolde eller skære amuletter i træ, ben, fjer og muslingeskaller. Børnene er desuden velkomne til selv at tage ting med til fremstillingen. Hvis man kommer med en hel gruppe børn, skal man lige ringe til skolen på tlf. 86 38 19 11.
På Blå Flag-stationen har de åbent lige fra første til allersidste dag i Børnekulturugen. Herom skriver de i programmet:
"Udlån af net og spande. Vi indfanger små dyr i det lave vand. Du kan se din fangst i en stereo-lup. Vi har også et hvalskelet og en akvarieudstilling. Der er rørebassin og en naturvejleder til at hjælpe dig." Har du spørgsmål, kan naturvejleder Niels E. Jessen kontaktes på tlf. 40 50 23 65.
Børneteater byder kulturugen minsandten også på, og det var vi jo allerede fortalt om på linket  http://www.nr-djurs.net/red11/artikler/2002/10-04/000.html

Sidst men absolut af den grund ikke mindst kan Nørre Djurs byde på barokmusik for børn både på Sostrup Slot og på Kolind Bibliotek torsdag og fredag med Inger Wierød som instruktør.
"Tag mor, far og bedste og også gerne men ikke nødvendigvis trianglen, violinen, fløjten, eller hvad du nu spiller, under armen - vi har rytmepinde og bjælder og meget mere. Kom og prøv at spille musik som i gamle dage!"
På Sostrup Slot er børnene delt op i små og store - der er altså to hold - og det koster 80 kr. at være med.
God fornøjelse med Børnekulturugen 2002!
Skrevet af Rex

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002