Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 10-10-2002
Vigtigt nyt om sygehuslukninger

Først og fremmest kan vi i dag fortælle (efter nogle dage, hvor vi var lige ved at tro her på NetNyt, at vi måtte æde vores ord igen fra sidste uge om protesterne, der hjalp!), at der pludselig varr "hul igennem" til politikerne for åben TV-skærm i aftes. Efter et møde i Odder mage til vores høringer i Grenå gik Carl-Johan Rasmussen og Hans Karsted Thomsen på med enslydende meldinger om, at den massive og velformulerede folkelige modstand ikke var til at sidde overhørig.

De to kommer fra de store partier i sygehusudvalget og er henholdsvis formand og næstformand, og de åbner nu op for det, som ikke hidtil har kunnet lade sig gøre, nemlig at der kan flyttes blokke i nedskæringerne. Det er nemlig således, at indstillingen indtil videre har været den, at sygehusdirektørens omprioriteringsplan er et helstøbt bygningsværk, og hvis man begynder at fjerne én mursten, skal hele planen tænkes forfra.
Der er altså helt konkrete og alvorlige problemer bag amtspolitikernes planer, men specielt Grenå Sygehus-personalets gennemarbejdede Plan B, der både imødekommer store sparekrav og samtidig bevarer væsentlige dele af vores sygehus, har banet vejen for en dialog. Nu vil de selvsamme politikere, som vi overværede være helt lukkede overfor alle de gode argumenter på den første høring, pludselig godt være med til at snakke om væsentlige ændringer i det oprindelige oplæg. Imidlertid bakkes de op af både Danmarks kyndigste sygehusøkonom, og også Sundhedsstyrelsen bakker nu op om hovedlinierne i amtets planer.

Endnu en høring
Vi har været lidt ude med riven efter TV2 Østjylland, som vi synes har været noget tandløse i deres dækning af sygehuskonflikten, når man tænker på chefen Peter Kramers fortid som frontkæmper. Det værste er næsten, at studieværten har virket direkte irriteret på de demonstrerende folk. Så sent som i aftes sagde han om mødet i Odder "Folk i Odder er rasende!", hvorefter den kvindelige journalist, der blev stillet over til i Odder, måtte korrigere studieværten. Det virker måske ubetydeligt, men når man har oplevet den værdighed, hvormed 12.000 mennesker i Grenå fik vist deres utilfredshed med deres politikere, så er det nonchalant journalistik at sige, at "fok er rasende".
Vi har også i vort stille sind undret os over, at når nu TV2 Østjylland var til stede ved høringen med hele det store mobile udtræk, hvorfor i alverden bliver der så ikke sendt noget af den virkeligt kvalificerede debat, der var, specielt torsdag aften. Sikken et spild af ressourcer, og så oven i købet en studievært hjemme i Århus, der er irriteret over folks protester.
Oven i den kritik må vi heldigvis også huske at sige, at TV2 Østjylland alligevel opper sig. D. 21. oktober er de nemlig værter ved en sidste høring, som TV-folkene selv kalder den sidste chance for at påvirke politikerne. Ironisk nok holdes sygehushøringen i Skejbyparken!
Du kan tilmelde dig på hjemmesiden:
http://www.tv2oj.dk

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002