Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 09-10-2002
Læserbrev: Hvor er vi dog blevet et fattigt land!

Vi synes også her på redaktionen, at Frederik Falk Byrgesen rejser en række virkeligt relevante problemer i sit indlæg i Grenå Bladet. Han skriver:

"Når man ser på amtets fine beregninger for lukningen af f.eks. Grenå Centralsygehus, synes jeg, der mangler noget. Hvad har man sat de menneskelige omkostninger til i kroner og øre???
For det er vel det, I gør - sætter penge før mennesket. Og hvor har vi dog brugt mange penge (tænk på alle de gange, ambulancerne har kørt med fuld udrykning), og nu får vi så at vide, at tiden, der går, inden man kommer i behandling, er mindre vigtig. Ja, det er ligefrem en fordel for os, at vi skal køre over 60 km. Undskyld, I kloge amtspolitikere, for vores store uvidenhed, man bliver jo åbenbart dummere og dummere, jo længere væk man kommer fra Århus. Heldigvis bliver vi nu også mere raske, I nedlægger blot sygehusene og vupti, så er der en tredjedel færre syge ifølge jeres egne beregninger. Det er da genialt, tak for det!
Jeg er også ganske imponeret over den kompetence og faglige dygtighed, der er i lægeambulancen. De kan åbenbart næsten alt, og det er jo rart at vide, men det, jeg er mest imponeret over, er, at de åbenbart også kan være 2 eller flere steder på én gang. Det er jo nærmest trylleri. I det hele taget synes jeg, at det er problematisk, at dem, der udtaler sig som såkaldte eksperter, alle har en interesse i, at netop deres område i sygehusudvalgets forslag bliver tilført flere penge på bekostning af de små sygehuse. Dette specielt set i lyset af, at Bent Mikkelsen, som er valgt i Grenå-kredsen - til at varetage vores interesser her på Djursland - er sat uden for døren som inhabil. Inhabilitet betyder måske, der ikke er adgang for dem, der er uenige?
Jeg er ikke imod besparelser som sådan, de kan være ganske fornuftige og nødvendige, men den nuværende struktur i Århus Amt er jo ganske glimrende. Man deler jo allerede i dag læger med Randers, det kunne jo udbygges yderligere, og den administrative del kunne også med fordel sammenlægges, og meget mere, f.eks. har sygehuset i Grenå selv foreslået besparelser på ca. 10 mill. kr. årligt.
Og så er der jo ikke kun brug for speciallæger, der skal jo også være nogen til det "kedelige medicinske". De forsvinder jo ikke, men de skal måske ligge på gangene i Randers og Århus? Eller sendes hjem til kommunerne med deraf følgende øgede udgifter for kommunen til følge, og hvilke beregninger er der på det? For det er vel ikke kassetænkning, I har gang i, eller hvad? Og hvem skal tage sig af alle de "almindelige" tilfælde, som skadestuen normalt tager sig af? Skal de benytte skadestuen i Randers og i så fald, hvordan med transporten? Hvad skal f.eks. den enlige mor uden bil gøre, når sønikken kommer hjem med en flænge i hovedet, der skal syes - hvordan kommer hun til Århus eller Randers?
Husk! I er valgt til at se på helheden - i hele amtet - ellers kan man jo lige så godt nedlægge amterne og overlade det til de store kommuner eller staten at drive sygehusene. Tag nu skyklapperne af, og lad være med at gøre den borgerlige regerings beskidte arbejde. Det klæ`r jer ikke.
Hvor er vi dog blevet et fattigt land!"

Skrevet af Frederik Falk Byrgesen fra Grenå i Grenå Bladet d. 8. oktober

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002