Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 09-10-2002
Læserbrev: Man vil lukke en hel region!

Helle Thomsen er medlem af Grenå Byråd for partiet Venstre udover at være sygeplejerske i Grenå Kommune. Hun skriver følgende:

"Jeg udviser stor bekymring for hele lokalområdet, for befolkningens fremtidige velfærd og den enkelte borgers mulighed for behandling i rette tid og ligeledes stor fortvivlelse over, at det er de svageste i samfundet, der igen bliver tabere. Nærhed og tryghed er sat fuldstændig ud af spillet, og konsekvenserne kan blive store for lokalbefolkningen. I debatten igennem mange år er ordet "de svageste" ofte blevet brugt i flæng, men der kan ikke herske tvivl om, at syge mennesker, der har et akut behov for hjælp, er den mest svage gruppe i denne sammenhæng - uanset alder, social status og årsag. (Ca. 80% indlægges akut på Grenå Centralsygehus, dog ikke alle livstruende - på tidsfaktor).
Når man ser på placeringen af landets sygehuse, vil man se en helt blank plet på Djursland - det kan simpelthen ikke være den rigtige løsning at afskære et helt område på denne måde med 55-60 kilometers afstand til nærmeste akutfunktion på en meget dårlig vejstrækning. Set i lyset af regeringens udspil om bedre service til de ældre vil dette være en mærkbar serviceforringelse af de helt store, eftersom den ældre del af befolkningen oftest er dem, der bruger ydelsen, og med en kraftig demografisk stigning af ældre i år 2010 er der virkelig udsigt til, at det rammer hårdt. Der må bare findes 50 mio. kr. et andet sted.
Vi lukker desuden ikke bare Grenå Centralsygehus, men en hel region, når 515 ansatte skal finde andet arbejde/omplaceres. Jeg føler stor sympati for de ansatte, som i en travl hverdag dog har formået at leve op til kravene trods stigende forventninger. Mange borgere og ansatte antyder, at en lukning kan blive den direkte årsag til en flytning fra Grenå p.g.a. utryghed. Erhverv, bosætning og udvikling vil stagnere, og regionen vil afvikles.
I den kommende tid vil der iværksættes mange protestaktioner og demonstrationer. Det er her, argumentationerne er de vigtigste imod en lukning, og dem er der nok af - og de er både saglige og fagligt korrekte. Det kan godt være, eksperter mener, at centralisering er det rigtige på specialfunktioner, og amtet skal spare 300 mill. kr. (170 mill. på sundhedsområdet). Men det kan da ikke være meningen, at borgernes liv, sundhed og velvære skal bringes i fare. Så alle må vi stå sammen og kæmpe for vores lokale sygehus - det er en forkert beslutning at lukke Grenå Centralsygehus og klippe næsen af Djursland."

Skrevet af byrådsmedlem og sygeplejerske i Grenå Kommune, Helle Thomsen, i Grenå Bladet d. 8. oktober

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002