Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 09-10-2002
Læserbrev: Lad være med at sparke......

I gårsdagens lokale ugeaviser kunne man læse masser af læserbreve i anledning af sygehuslukningsplanerne. Selv om enhver sikkert har læst dem, plukker vi alligevel videre her på NetNyt, dels for at få evt. indlæg fra nørre djursere med og dels for at få nye vinkler med, som vi endnu ikke har fået dækket.
Dagens første er skrevet af en mand fra Glesborg. Vi har fundet det i Grenå Bladet, der har klippet i det, og det er den redigerede udgave, vi bringer her - det samler nemlig ret så mange af de forskellige aspekter i debatten:


"Så kom turen til Grenå, Odder og Samsø sygehuse, og hvis det mod vores forventninger skulle vise sig, at det kun koster få liv, så kommer turen til Randers og Silkeborg, fordi så er der jo ingen borgere i Århus Amt, der har over 70 km til et sygehus, derfor kan det hele samles i Århus - se, det er der fremtid i, og politikerne kan rose sig selv for at være fremsynede, og så er det bedst udfra et sundhedsfagligt synspunkt, siger eksperterne - de bor nok også selv i storbyerne eller regner med, at det kun er naboen, der bliver syg. Samme begrundelse kan bruges i Fyns Amt, hvor alle andre end Odense Sygehus kan nedlægges.
Men til vores eget amt, så er det således, at borgerne i den vestlige del af Nørre Djurs Kommune i dag har 25-30 km (køretid ca. 25 min) til nærmeste sygehus i Grenå, det samme må man sige om afstanden fra Odder til Århus, altså kan det undværes set her fra Nørre Djurs - men er det rimeligt, når det er velfungerende? Hvordan er det med personalets sygedage på de små sygehuse i forhold til de store sygehuse? Hvor mange ekstra ambulancer og nye reddere skal Falck investere i, og hvad koster det i ekstra afgift?? Hvad med en helikopter udstationeret på Samsø, for de skal vel ikke vente, til færgen sejler?? Hvad koster nybyggeriet, der skal til i Århus??? Og hvad med de millioner, der er brugt på til- og ombygning af i hvert fald Grenå Sygehus de sidste 5 år?? Gør det jer ikke flove??
Nej, velsagtens ikke, for det er IKKE samme kasse!! Jo, det er samme kasse, nemlig borgernes skattekroner. Og husk lige, at en anlægsinvestering skal forrentes og afskrives for at kende den reelle løbende driftsudgift, også selvom det ikke er normalt at gøre sådan i det offentliges regnskaber.
Vi vil have service og nærhed for pengene, som sundhed og infrastruktur - ikke administration på Amtsgården.
Men jeg er nok af den opfattelse, at der kan spares en del ved at nedlægge administrationen og overføre fødselsforberedelse og ukompicerede fødsler til Randers/Århus, ligesom de komplicerede allerede bliver det i dag. Det tror jeg ikke koster liv, og mange Falck-reddere (og mænd iøvrigt) har prøvet at "føde" på vej til sygehuset.
Hvis Grenå Sygehus lukkes ned, hvad så med vore virksomheder i byen, hvor sygehuset indgår i katastrofeberedskabet, skal de så også lukkes nu??? Hvordan skal vi overtale andre og nye virksomheder eller højere uddannet arbejdskraft til at komme til byen, når vi hverken har sygehus eller ordentlig infrastruktur med motorvejsforbindelse mellem havnen, lufthavnen og Århus/Randers??? Vi har rigeligt med virksomhedslukninger. Lad være med at sparke til nogen, der ligger ned, så bliver vi vrede og gør modstand."

Skrevet af revisor Arne Hansen fra Glesborg i Grenå Bladet (fork. af red. ) d. 8. oktober

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002