Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 08-10-2002
Læserbrev: Nu føjer de spot til skade

Hvis læserne havde troet, at vi snart skulle til at tale om andet end sygehuslukning, må vi desværre skuffe læserne. Der kommer stadig en lind strøm af begavede og vigtige reaktioner fra Djurslands befolkning, og dem vil vi stadig bringe, også selvom de ikke skulle være skrevet af nørre djursere.
Her er det formanden for Venstre i Grenå, tandlæge Hans Conrau, der har skrevet følgende kommentar:


"D. 2. oktober stod der at læse i bladene, at et flertal i Århus Amt nu lader Skejby gå videre med licitationsplanerne for en udbygning af sygehusets børneafdeling. Samtidig skal fødeafdelingen på sygehuset udvides betydeligt. Samlet pris bliver godt 90 mill. kr.
Der er ikke plads til børnene i Skejby. De har så mange nyfødte, at de må lægge nogle af dem i Odder. Faktisk har vi jo også plads til et par stykker på Grenå Centralsygehus. Hvad er dette her for en gang galimatias?
Man påberåber sig fra amtets sygehusudvalg, at der skal spares så meget, at man er nødsaget til at nedlægge ikke mindre end tre velfungerende lokale sygehuse, det ene endda et centralsygehus med særlige funktioner, for at der skal blive råd til medicinen til de syge. Man vil spare 170 mio. kr. ved at gøre det, hedder det. Og næppe er planen blevet offentliggjort, før man farer ud og vil bruge penge på at bygge ud i Skejby, så der bliver plads til de patienter, der kommer, fordi man nedlægger de tilsvarende afdelinger andre steder.
Efter at Grenå Centralsygehus for et år siden er blevet udvidet med mange millioner, efter at man omhyggeligt har pløjet Djursland tværs igennem for at lægge et bredbånd specielt til sygehuset.
Dette er uforsvarlig omgang med offentlige midler. De ansvarlige for dette sløseri burde tiltales for svig."

Skrevet af formanden for Venstre i Grenå, tandlæge Hans Conrau, i Randers Amtsavis d. 8. oktober
Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002