Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 04-10-2002
Nyhedsbrev nr. 4 fra kommunen

I dag foreligger så det nyeste af nyhedsbrevene fra Nørre Djurs Kommune. Her kan du f.eks. læse borgmester Jellesens indlæg på hospitalshøringen, hvordan det skrider frem med budgetbehandlingen og mange andre spændende ting.

Skatteafdelingens beretning for 2001/2002

Skatteafdelingen har afsluttet sit arbejde for ligningsplanperioden 1. juli 2001 – 30. juni 2002.

Det fremgår af beretningen, at Skatteafdelingen er et godt stykke over de mål, som er krævet af Ligningsrådet, hvorfor forløbet af ligningsplanperioden har været særdeles tilfredsstillende.

For personligt erhvervsdrivende er der foretaget 401 kontroller, hvor målet var 356. Der er foretaget ændringer i 73,6 % af de foretagne kontroller – der er altså sket ændringer i mere end 7 ud af 10 af de kontrollerede selvangivelser. Ændringerne har udgjort 8,2 mio. kr.

Skatteforvaltningen har kontrolleret selvangivelserne for ca. 900 lønmodtagere. Der er foretaget ændringer i 291 tilfælde. Ændringerne har udgjort 4,5 mio. kr.

Derudover er der sket ændring af aktieindkomster med i alt 1,8 mio. kr.

I 3 tilfælde har Told- og Skatteregion Randers givet bøde på i alt kr. 82.000, hvor de indsendte selvangivelser har været behæftet med graverende fejl.

SB

Selskabssamarbejde

Fra 1. januar 2003 indgår Skatteafdelingen i et samarbejde med Grenaa, Rougsø og Rosenholm kommuner om kontrollen af selskaber. Aftalen løber frem til 31. december 2006.

Aftalen medfører, at en medarbejder fra Skatteafdelingen skal arbejde i Selskabsbeskatningen på Grenaa Rådhus i 3 måneder om året.

Indtil udløbet af dette år er Skatteafdelingen med i et tilsvarende samarbejde med Grenaa og Midtdjurs kommuner.

Midtdjurs kommune udtræder af samarbejdet og erstattes således af Rougsø og Rosen-holm kommuner.

Midtdjurs indgår fremover i samarbejde med Ebeltoft og Rønde kommuner.

SB

Bevar Grenaa Centralsygehus

Borgmester Jens P. Jellesen fremførte følgende indlæg ved borgermøde om Grenaa Centralsygehus i Idrætscentret i Grenaa den 1. oktober 2002

 Kommentar

"Jeg er borgmester i Nørre Djurs Kommune og på vegne af 7.740 borgere, det vil sige dem alle (vi har nemlig ingen medlemmer af Amtsrådet) tør jeg godt sige, at jeg har fuldt og helt opbakning til et "ja vi ønsker at bevare et helt og fuldt funktionsdygtigt sygehus". Vi kalder Grenaa Centralsygehus for vores sygehus.

Vi siger ja til en akut modtagelse og -afsnit, men vi siger et lige så stort ja til et sygehus med sengepladser. Vi har mange ældre borgere, og de har absolut behov for, at indlæggelse kan tilbydes i det lokale område. Det skaber nærhed og tryghed.

Hvis Grenaa Centralsygehus omdannes til et "Sundhedscenter" sparer Århus Amts Sundhedsudvalg måske penge, men det bliver os ude i kommunerne, der komme til at betale, når ældre medborgere ikke kan blive indlagt til udredning og højst sandsynligt vil blive udskrevet endnu hurtigere end det foregår i dag.

Altså besparelsen i Amtet bliver påført kommunerne som en øget omkostning.

Vi har et flot land. - Jylland kender alle - og som Niels Hausgaard siger: "Prøv at forestille jer Jylland uden Vendsyssel. Det vil se dumt ud!" Et Jylland uden Djursland vil se endnu værre ud!

Så, lige så lidt som man kan forestille sig Jylland uden Djursland; lige så lidt kan vi forestille os Grenaa uden sygehus!"

Spørgsmål:

"Kære Venstres Amtsrådsgruppe.

Vil I arbejde af alle kræfter på at bevare et fuldt og helt Grenaa Centralsygehus?

Jeg ville gerne direkte have spurgt Chr. Møller Nielsen, vil du som gruppeformand gå forrest og arbejde for at bevare sygehuset og vil du stemme imod den nuværende plan? – Men da han ikke har plads i panelet vil jeg i stedet rette spørgsmålet til gruppens næstformand Hans Kargaard Thomsen."

JPJ

Nørre Djurs Telebus

Telebussen i Nørre Djurs Kommune har været i drift siden den 2. september 2002. I den forbindelse blev der den 30. september 2002 afholdt evalueringsmøde mellem repræsentanter fra Ældrerådet, Centerrådet, Telebusvognmændene og kommunens administration.

Der blev fra alle sider udmeldt ønske om kørsel med besøgende til Plejehjemmet Nørrevang i Rimsø, hvilket ikke hidtil har været muligt. Derfor udvides Telebusordningen til - på bestilling - at køre til og fra Plejehjemmet Nørrevang.

Ordningen er dog begrænset til én kørsel til plejehjemmet om formiddagen og én hjemkørsel over middag. Afhentningstider aftales nærmere med vognmanden, når turen bestilles. Ture til Nørrevang kan bestilles fra tirsdag den 1. oktober 2002.

Forsøget med kørsel til og fra Plejehjemmet Nørrevang evalueres om ca. to måneder.

SB

 Udviklingsplan for børn med særlige behov.

Der har onsdag den 2. oktober 2002 været afholdt en konference om børn med særlige behov.

Konferencen blev afholdt med baggrund i en rapport, der er blevet udfærdiget af to arbejdsgrupper gennem det første semester i dette år.

Den ene gruppe beskæftigede sig med indskolingen af børn med særlige behov og den anden gruppe beskæftigede sig med børn i skolen fra 10-18 år.

Der var 50 deltagere i konferencen. Deltagerkredsen bestod alle af medarbejdergrupper, der på den ene eller anden måde beskæftiger sig med børn i vores kommune. Således var

 fagkredsen mangfoldig: Sundhedsplejen, socialrådgiveren, pædagogen, læreren, psykologen, konsulenten, lederen, etc.

Formålet med konferencen var at fortsætte indsatsen for at skabe de bedst mulige udviklingsbetingelser for vores sarte børn og unge ud fra et helhedssyn på barnet.

Derfor var de vigtige temaer i debatten, hvordan dagtilbud og skoletilbud kunne gøres rummelige, således at grundspørgsmålet ikke drejer sig om, hvorvidt barnet passer til dagtilbuddet eller skolen, men at dagtilbuddet/skolen tilpasser sig barnets behov.

Konferenceleder var Århus Amts konsulent for specialpædagogik, Connie Boye.

Planen er efterfølgende, at der udarbejdes strategier i det fortsatte udviklingsarbejde.

FB

 Budget 2003

På mødet den 24. september 2002 besluttede Økonomiudvalget at forlænge fristen for indsendelse af ændringsforslag til budgettet til den 8. oktober 2002 kl. 12.00. Baggrunden for dette er, at der er fremkommet tekniske ændringer af budgettet efter, at den gamle frist er udløbet. Disse tekniske ændringer medfører en indtægtsforøgelse på 1,9 mio. kr. Økonomiudvalget anbefalede kommunalbestyrelsen, at den sidste behandling af budgettet udskydes til den 14. oktober 2002.

SB

Vandrehjemmet Djursvold, Gjerrild

Efter ca. 15 år som forpagter på Vandrehjemmet Djursvold, Gjerrild, fratrådte Kirsten og Per Thybring den 30. september 2002. Kirsten og Per Thybring forbliver bosat i Gjerrild.

Pr. 1. oktober 2002 tiltrådte Dorthe Lyk og Torben Leth Andersen som ny forpagter på Vandrehjemmet Djursvold, Gjerrild.

MC

 Bekymringsbreve.

Som et led i Regeringens handlingsplan "Stop volden" om forebyggelse af unges alkohol- og misbrugsrelaterede vold og hærværk har Politimesteren i Grenaa besluttet, at der skrives til forældre og SSP-udvalg i kommunen, når unge mennesker under 15 år

 træffes sent ude om aftenen/natten. Skrivelsen sendes for at give forældrene mulighed

for at reagere i forhold til den unge, samt at forældrene dermed får mulighed for at komme med spørgsmål eller bemærkninger til politiet.

 

Eksempel:

 

MC

 Nye forældrebestyrelser.

I løbet af september måned har der været afholdt valg til forældrebestyrelserne i dagplejen og i børnehaverne.

Fra de enkelte institutioner er der meldinger om et stort engagement i daginstitutionernes arbejde, der således også har afspejlet en stor interesse i at indgå i bestyrelsesarbejdet. Fra enkelte af institutionerne har der direkte været tale om kampvalg, hvor kandidaterne har præsenteret deres holdninger til daginstitutionens virksomhed.

I Nørre Djurs Kommune tillægges forældrebestyrelserne en stor kompetence og anses som en værdifuld samarbejdspartner i forhold til den enkelte institution og i forhold til det politiske udvalg og forvaltning.

For at klæde bestyrelsesmedlemmerne på til det vigtige arbejde afholdes der et kursus for alle syv forældrebestyrelser tirsdag den 22. oktober 2002 med arbejdstitlen, Forældrebestyrelsen i arbejdstøjet. Forvaltningsdirektøren er kursusleder.

FB

 Analyse på folkeskoleområdet

I den kommende tid vil der blive gennemført en analyse på folkeskoleområdet.

Nørre Djurs Kommune indgår i et samarbejde med Nørhald, Sønderhald, Midtdjurs, Mariager og Langå kommuner, og analysearbejdet udføres af 2 statskundskabsstuderende fra Århus Universitet.

Analysen skal føre til, at tallene fra de forskellige kommuner bliver sammenlignelige, og at forskellen mellem kommunerne bliver synliggjort og forklaret.

Når analysen er færdiggjort, vil der blive udarbejdet en rapport, som forventes at foreligge ca. 1. december 2002.

 Nyhedsbreve udsendes til:

Pressen og kommunens politikere og institutioner og er endvidere tilgængelige på kommunens hjemmeside www.nr-djurs.dk og Intranet.


Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002