Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 04-10-2002
Politikerne fik læst og påskrevet!

Efter høringen i tirsdags fortalte vi vore læsere, at debatten blev skæmmet af, at mange af de ellers rigtig gode indlæg fra almindelige borgere manglede den faglige side, som kun det personale, der arbejder med tingene i det daglige, kan vide noget om. Politikerne forsøgte at undslå sig for at snakke om andet end de økonomiske aspekter, og på den måde kom borgerne aldrig ind under huden på amtsfolkene. De to parter snakkede rent ud sagt forbi hinanden, og man sad og ventede på, at de ansatte på sygehuset skulle komme til, så der kunne opstå en faglig diskussion. Det gjorde der kun til allersidst, og da var en del af publikum desværre gået.

Som læserne ved, blev det lynhurtigt besluttet at lave en ekstra høring torsdag aften. Det havde den "bagdel", at det naturligvis var umuligt at samle lige så mange folk igen, men til gengæld blev selve det faglige niveau hævet ganske betydeligt. Der var langt mere kød på debatten i aftes i forhold til første halvleg i tirsdags. Vores lokale sygehuspersonale kom til overflod til orde i denne omgang, og deres argumentationer var så gennemarbejdede og på et så højt fagligt niveau, at panelet virkelig blev sat under pres. Flere af de ansatte læger og sygeplejersker var ligefrem i stand til at tangere stand-up-komik i deres hudfletning af lukningsplanerne og alle de mange konsekvenser, de ikke følte, folkene fra amtet havde taget ordentligt bestik af.

Man kan godt ærgre sig over, at sådan et "sygehusshow" ikke bliver arrangeret, før politikerne har bestemt sig, så vi almindelige borgere ikke har en chance for at sætte os ind i de problematikker, politikerne har at forholde sig til. Den vrede og frustration, de nu oplever fra et samlet Djursland, kunne måske have været undgået, hvis politikerne lærte sig at kommunikere vigtige politiske strømninger til deres vælgere. I den forbindelse minder vi om den klassiske historie med Nyrup og pensionsmidlerne! En aften som i aftes burde så sandelig da også have været guf for både lokal radio og TV2 Østjylland - sidstnævnte var der også, men deres korte reportage levner ikke plads til en journalistisk behandling af sådan et emne. Utroligt, men sandt.

Tilbage til høringen: sygehuspersonalet havde udarbejdet en plan, som de præsenterede os og panelet for. Det drejer sig om at imødekomme amtet på flere punkter, bl.a. fusion på ledelsesplan med Randers Centralsygehus og rationaliseringer. På den anden side bevarelse af akut beredskab med tilhørende skadestue, samlet på én etage i stedet for de nuværende 3, 50 medicinske senge samt kirurgisk afsnit med planlagte operationer. Den plan var lige præcis, hvad panelet stod og manglede, og nu gik der hul på bylden, så udvalgsformand Carl-Johan Rasmussen kunne sige: "Det var virkelig et positivt udspil, som vi hermed lover at gå hjem og lave konsekvensberegninger på".
Sådan gik det til, at der endelig kom konkret skred i sygehusdebatten, og at vi nu har en forhåbning om en mulig løsning til gavn for alle parter.
Den udvidede høring havde (og det var virkelig flot) samlet 1800 mennesker, så stemningen var faktisk tæt på at være ligeså intens som i tirsdags.
Se hovedpunkter i Plan B hér!


PA030022c.jpg (13648 bytes)

Skrevet af Rex

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002