Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 03-10-2002
Projektafslutning hos Western Riders

Da vi for nogen tid siden var på besøg hos Djursland Western Riders på Hyttenvej, tog vi nogle billeder af, hvordan stalden trængte til en kærlig hånd. Benthe Laursen fra klubben er i øjeblikket elev på Norddjurs Daghøjskole i Stenvad, og da der på efterårsholdet skulle vælges emne for det projektforløb, som der er tradition for på skolen som led i arbejdstræningen af eleverne, foreslog hun renovering af stalden som projektoverskrift.

09250004.jpg (4431 bytes)

Det var der lidt skepsis overfor, og der var også flere andre idéer på bordet, men til sidst blev man enige om Benthe Laursens forslag. Der var naturligvis ikke tale om nogen gennemgribende renovering, for det kan man selvfølgelig ikke på de par uger, projektperioden varer. Den kærlige hånd fra eleverne på Daghøjskolen var tænkt som en klargøring af bygningen, så den kan stå frisk og nymalet til det tidspunkt i løbet af vinteren, hvor Benthe Laursen håber på at skulle præsentere den for eventuelle sponsorer af hendes nyeste gode idé: hun vil gerne lave western-klubbernes faciliteter om på en måde, så der i fremtiden også kan blive ridelejr og -muligheder for handicappede.

Da vi for nogle uger siden besøgte Hytenvej, tog vi som sagt nogle før-billeder, der tydeligt viser, at stalden vitterligt trængte til at blive shinet op. Vores mening var, at vi så ville komme tilbage et par uger senere og være med ved projektafslutning og "indvielse", men sygdom på redaktionen kom i vejen. Vores fotograf, Max Krog, var heldigvis på pletten, men en vis sygehuslukning kom i vejen, så vi ikke har fået bragt billederne endnu, og det vil vi hermed gøre godt igen.
Benthe Laursen fortæller, at de var fire mennesker på holdet. Så få er man på daghøjskolen lige nu, men det håber man snart, bliver vendt igen, når folk opdager, at Daghøjskolen på ingen måde har planer om at dreje nøglen om.

De fire projektdeltagere (eller "Projektilerne", som de spøgefuldt kaldte sig, var Lene Bønnerup, Lisette Olsen, Susanne Nielsen og Benthe Laursen selv, og de har haft alletiders gode kammeratskab og samarbejde. Projektet gik over al forventning, og der var rosende ord fra de 20 deltagere i åbningsarrangementet, hvoraf skolens lærere på forhånd havde været skeptiske.
Nu står staldbygning klar og præsentabel med nyt kalk, nye vinduer og forskellige andre små, men meget synlige forbedringer. Der var både hjemmelavede sange og festtale, og snoren blev klippet over af husbond Kurt, der er klubbens "borgmester". Suppe blev der lavet over bålet, og der blev spist hjemmebagt kage, inden Jane og Kenny (2 unge western-ryttere, der bor på stedet) gav opvisning i western-ridning. Til sidst fik de tilstedeværende tilbudt en prøvetur, og det sagde flere ja til, inklusive fotograf Max Krog, som vi i sagens natur desværre ikke kan bringe billede af.
Jo, det var en glad dag hos Djursland Western Riders!
Se billeder fra projektafslutning!

Billeder fra indvielsen

Billeder fra hvidtning af bygninger

Billeder fra underholdning

Skrevet af Rex

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002