Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 03-10-2002
Hurra! Protesterne virkede!!

Som vi fortalte læserne i går, efterlod høringen tirsdag aften det indtryk, at fronterne var uhjælpeligt frosset fast: sygehusudvalget i Århus Amt var ikke til at rokke. I dag fortæller Stiftstidende imidlertid, at den massive protest har gjort så stort indtryk, at politikerne nu tilbyder en dialog.

5.jpg (7525 bytes)

Hvis man læser dagens udgave af Randers Amtsavis/Aarhus Stiftstidende i dag, kunne man godt blive lidt forvirret, for Mogens Lyng fra Grenå-redaktionen giver et referat af tirsdag aftens sygehushøring, som ligger meget tæt op af NetNyt`s reportage fra i går. Han beskriver ligesom os et møde, hvor amtspolitikere og -embedsmænd tilsyneladende ikke var til at rokke på trods af den massive folkelige protest og alle de mange velunderbyggede indlæg fra salen og de ligeså mange velformulerede og -underbyggede læserbreve og e-mails, amtet har modtaget via Idégruppen Grenaa`s strålende hjemmeside.
Problemet på mødet var, at de store partier i amtet, Venstre og Socialdemokratiet, helt øjensynligt var enige om den nye sygehusplan, og at de ikke var kommet til Grenå for at lytte, men for at fremlægge deres færdige plan, der kun kunne afviges på mindre detaljer. Men andetsteds i selvsamme avis fortæller Stiftstidendes amtsekspert, Jørgen Bollerup Hansen, at høringen i Grenå tværtimod har gjort et stort indtryk på panelet, og at det sågar nu får selve amtsborgmesteren til at handle, som sådan én bør. Han kan nu godt se, at en folkelig protest af den størrelsesorden og et debatniveau af den kvalitet, kan man som politiker ikke sidde overhørig.
Efter mødet var der ellers stor frustration hos sygehuspersonalet, der (som vi skrev i går) næsten ikke blev hørt, selvom de dog har en detailviden om forholdene, som ikke på nogen måde kan undværes i debatten. Nu er der så endelig ved at gå hul på bylden, og amtsborgmester Johannes Flensted-Jensen viser nu endelig, at han er borgmester i hele amtet, og det er jo det, vi har ventet på. Så mon ikke vi nu kan tage til høringen i aften med et reelt håb om, at parterne i sygehusdebatten begynder at tale sammen og arbejde på samme hammel til gavn og glæde for os alle.
Det har været fuldstændig fantastisk at opleve det sammenhold og den entusiasme, amtets spareplaner har ført med sig, og de folk, der har slidt og slæbt med at organisere modstanden og få samlet alle de folk, som var på gaden og til høring i tirsdags, kan ikke roses nok for indsatsen. Det var også en herlig ting, at 12.000 mennesker kan opføre sig så disciplineret, så nu kan vi igen begynde at tro på demokratiet. Selvfølgelig skal det ikke være sådan, at mængden af folk alene kan flytte bjerge, folkets parlament kan også være en fare for demokratiet, men så længe, det går hånd i hånd med velafbalancerede argumenter, er det en bekræftelse på, at vi kommer længst i vores samfund, når borgere og politikere arbejder sammen i stedet for, som Amtet altså gjorde med den nye plan, at grave grøfter.
Til lykke med os - Djursland til Ejderen!
Skrevet af Rex

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002