Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 02-10-2002
Til Borgerforeningerne om bredbåndsmødet

Bjarke Nielsen har sendt os følgende brev til borgerforeningerne om møde om bredbånd på lørdag.

 

Til borger- og beboerforening og andre mulige partnere i de 10 største byer i Nørre Djurs

 

Nørre-DjurS.net- & Computer-Bøvl-miljø er blevet indstillet til at få enten 30 % eller 50 % tilskud fra EU's Mål-2 fond til at etablere et fælles lynhurtigt trådløst netværk med Internet-adgang i følgende 10 landsby-områder i Nørre Djurs Kommune: Bønnerup, Fannerup, Fjellerup, Gjerrild, Glesborg, Ramten, Rimsø, Stenvad, Voldby og Ørum.

Det er Bøvl-miljøets plan at denne start på et fælles højhastigheds-egnsnet - med i første omgang 10 forbundne landsbynet - skal udføres i løbet af de kommende få måneder. Projektet som EU yder tilskud til er budgeteret til 2,4 millioner kroner. Projektet skal tilvejebringe og placere det grej som interesserede borgere i de 10 landsbyer skal bruge og også det nødvendige fælles grej. Desuden skal projektet i løbet af foråret udføre et indledende eksperiment, der skal påvise hvorledes der kan skabes dækning for borgere der bor i et af vore tyndt befolkede landområder, idet hensigten er efterhånden at få etableret Nørre-DjurS.net som et fuldt terræn-dækkende trådløst egnsnet i DjurslandS.net.

I indkaldes i denne anledning til borgermøde i Nørre Djurs Hallen lørdag d. 5/10, fra kl. 14.00 til 17.00.

Nørre-DjurS.net- & Computer-Bøvl-miljø håber med afsæt i dette møde at kunne indlede et samarbejde med alle borger- og beboerforeninger omkring etableringen af hver af de 10 byers EU-støttede landsbynet.

Det menneskelige netværk bag Nørre-DjurS.net- & Computer-Bøvl-miljø har nu eksisteret i 10 år, men blev først stiftet formelt som forening i september 2001, samtidig med Bredbåndsforeningen DjurslandS.net, - og som en lokalafdeling af denne.

Bredbåndsforeningen DjurslandS.net har som mål at tilvejebringe lynhurtig Internet-adgang til fast lav pris overalt på Djursland, på en måde så alle kan være med. Djurslands borgere har siden sidste sommer kunnet blive gratis og uforpligtede medlemmer. Omkring 1.000 borgere i Nørre Djurs er nu medlemmer af foreningen. De medlemmer af foreningen der er bosiddende i Nørre Djurs og som har oplyst e-mail adresse har d. 23/9 modtaget følgende invitation som e-mail, og denne invitation er efterfølgende også sendt til alle de lokale medier:

 


Kære modtager ! :-)

 Som et Nørre Djurs-medlem af Bredbåndsforeningen DjurslandS.net inviteres du og din husstand hermed til Borgermøde i Nørre Djurs Hallen lørdag d. 5/10 kl. 14.00 - 17.00.

 Med tilskud fra EU etablerer Bredbåndsforeningen DjurslandS.net nu første fase af Nørre-DjurS.net.

 I byerne Bønnerup, Fannerup, Fjellerup, Gjerrild, Glesborg, Ramten, Rimsø, Stenvad, Voldby og Ørum kan interesserede for 200 kr. om måneden låne grej og få lynhurtig adgang til egnsnet og Internet.

 Mød op og bliv informeret om situationen. Har du endnu ikke reserveret abonnement, så få et abonnent-nummer.

 Tilmelding til borgermødet er ikke påkrævet, men ønskelig af hensyn til valg af lokale. Ring på 87 79 23 60 senest dagen før, mellem kl. 8.30 og 17.00.

 Læs mere om egnsnet-projektet på www.Noerre-DjurS.net

 Venlige hilsner fra
Nørre-DjurS.net- & Computer-Bøvl-miljø.

PS: Da flere end 300 af vore medlemmer i Nørre Djurs endnu ikke har oplyst deres e-mail adresse vil der være mange som ikke modtager denne mail. Du bedes derfor snakke vidt og bredt om denne indkaldelse til borgermødet.


 

I håb om at I som borger- og beboerforeninger vil medvirke i etableringen af en IT-infrastruktur

- til gavn for hele egnens liv -

sendes de venligste hilsner på vegne af Nørre-DjurS.net- & Computer-Bøvl-miljø

Bjarke Nielsen, (formand og daglig koordinator).

Tlf.: 20 94 88 46 / 87 79 23 61, Bjarke@DjurslandS.net


Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002