Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 02-10-2002
Læserbrev: Til amtets "syge" udvalg

Knud Lund har sendt os noget af en bandbulle mod amtets nedskæringer:

SYG PÅ SINDET

Er det politiske system blevet syg. - Syg på sindet. - Det kunne godt tyde på det. Amtsrådet har med deres manifest om lukning af sygehusene i GRENÅ, på SAMSØ og i ODDER vedtaget en afvikling af infrastrukturen for Djurslands og Samsøs borgere, til gavn for en storbys borgere.

Thi Kendes for Ret!

"Jeres behov for sygehuse er reduceret så meget, at det IKKE længer er rentabelt at have sådanne institutioner i AMTETS yderområder.

De tre områder - GRENÅ – SAMSØ - ODDER - har ikke vores positive bevågenhed, - derfor nedlægges 240 stillinger i Grenå der pt. har ca. 150 sengepladser.

De pladser flyttes så til Randers med ca. 90 og Århus Kommunehospital med ca. 90 og Amtssygehuset får så resten ca. 25."

Disse tal er Amtets, og det kan godt være, at de 25 til Århus Amtssygehus kommer fra Odder området. Det er ikke nemt for menigmand at gennemskue, så derfor er mine tal ca. tal, men talstørrelserne er modbydelig sandfærdige.

KONKLUSION.

Amtet behov for at markere sig inden den nye strukturpolitik er abnorm.

Hele infrastrukturen på DJURSLAND med de tunge virksomheder i GRENÅ vil ikke kunne leve op til den servicering som loven kræver for at disse virksomheder kan være til stede i Grenå, da beredskabet er yt. I store træk vil det samme gøre sig gældende på Samsø.

Hvad er det for et behov Amtsrådet har vurderet efter ???

Er det en manifestation af lægernes magt. - "Vi vil ikke på landet. - Kun til byer". På bekostning af 80.000 til 100.000 borgeres behov for servicering på sygehusområdet ! - Man kommer til at ønske et samlet DJURSLAND i en ny kommune med navnet DJURSLAND.

ER det for at fremme en sådan udvikling at Amtets Rødder nedlægger så meget som muligt til gavn for storstaden ÅRHUS, således at når kommunesammenlægningerne er til ende og den nye "amts-struktur" er faldet på plads, så må STATEN ind med en egnsudviklings-støtte, lige som i 50/60’erne. En sådan egnsudviklingsstøtte vil så kunne kaldes regionalstøtte for SAMSØ og DJURSLAND.

DET amtets politikere har lagt op til er en affolkning og ikke en udvikling.

Det stinker langt væk af at devisen: Opgaven at få SAMSØ og DJURSLAND op at stå er for tung for Amtet, så når vi nu nedlægger institutioner der er vedtaget og gennemført, så må STATEN bagefter gå ind og give egnsudviklingsstøtte.

Det stinker langt væk af at I vil tørre et problem af på andre, et problem som Amtets politikker selv har fremprovokeret 100 % bevidst.


FREMTIDEN.

Der er tre sygehuse i Århus der overlapper hinandens arbejdsområder.

Det er Amtssygehuset. Det er Skejby Sygehus. Det er Århus Kommune Hospital.

Der er ikke behov for tre, så vi nedlægger Amtssygehuset, og fordeler opgaverne mellem de resterende sygehuse i regionen. Det betyder, at regeringens lovforslag om tidsforbrug for at køre til arbejde, omgående skal vedtages i Folketinget. Når det er sket, vil Lægerne IKKE kunne undslå sig arbejde, for der ér arbejde til dem og ikke understøttelse.

Amtssygehusets bygninger kan man passende lave om til kollegium til de studerende. Bygningerne er velholdte. Det giver penge i kassen. Det giver penge i kassen hvert år, idet de faste omkostninger er billigere i GRENÅ, på SAMSØ og i ODDER.

Dette forslag skal ikke ses som en provokation, men det skal med i debatten, også når Amtspolitikerne skal arbejde for servicering af ALLE borgere i Amtet og ikke kun servicering af de større byers borgere.

Vi ude på landet er jo gode nok når Amtet f.eks. skal have en institution for kriminelle. Så er vi gode nok, men vi er ikke gode nok til sundheds-servicering.

Kære Amtspolitikere den holder ikke. Lige ret til alle borger. Vi betaler også skat.

VI vil med Amtets plan flere tiår frem kunne læse i aviserne, at patienterne er døde ved ankomsten til sygehuset.

Det giver selvfølgelig mulighed for, at de Store BY-sygehuse vil kunne transplantere flere organer.

Er det det I vil ???

Med Demokratisk venlig hilsen.

Knud Lund
Knudsvej 9
8586 Ørum Djurs
Tlf.: 8638-1591.

 

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002