Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 02-10-2002
Kommentar efter deltagelse i høringen:


Vi føler os forulempet. At ville løse amtets økonomiske problemer ved at lukke vores regionale sygehus i Grenaa føles skadaløst uansvarligt og det burde tilmed være ulovligt. Forbryderisk er det ihvertfald set med Djurslands øjne.Mange af amtsrådets politikere er tydeligvis ikke deres opgave voksen og man gør sig uværgeligt tanker om hvorledes man kan udløse et amtsrådsvalg i utide. Men det kan man vist desværre ikke på lovlig vis.

Ihvertfald udgør det et afgørende demokratisk problem at mennesker som ikke på deres eget liv kommer til at mærke følgerne af deres beslutning, suverænt bestemmer over os, og at vi hvis liv det helt afgørende kommer til at berøre, ingensomhelst indflydelse gives på vores egen situation. Det er den slags situationer borgerkrige rundt om i verden udspringer af. Amtsrådet tager meget fejl hvis de tolker det at vi opfører os pænt og høfligt som udtryk for at vi nok med tiden vil acceptere deres tankeløse hensynsløshed.

Det er utroligt at mange af amtsrådets politikere kan være så fuldstændig blottet for finfølelse og indlevelse at de ikke på forhånd er klar over at det ligger helt uden for anstændig optræden overhovedet at fremføre forslaget om at lukke vores sygehus. Det kan slet ikke komme på tale, - og det burde ikke være kommet på tale. Vi må kræve forslaget taget af bordet fuldstændigt, før der kan oprettes normale relationer på ny. Det er uhørt at vi skal udsættes for at amtspolitikere som fremmede kommer her og vil bestemme hos os og at vi kun gives den pauvre indflydelse på vores egen situation som klapsalver - vendt mod magtfuldkommenheden under en høring - kan give.

Som om det var en naturlov at der kun er så og så mange penge til rådighed til at forme vores fælles samfund, og som om der kun er en ganske bestemt procentdel af disse der kan bruges på at helbrede og lindre sygdom og lidelse, og som om vi af den grund ikke kan tage fuldt ud vare på alle der er i nød, på bedste måde !!! - Disse begrænsninger er noget lodret vrøvl som har sneget sig ind i samfundssindet i løbet af de seneste par årtier. Situation giver anledning til et mere grundliggende kulturopgør med denne idioti. - Aldrig nogensinde før i historisk tid har samfundet i vores del af verden været så rigt som i vores tid !!! - Hvis ikke denne rigdom først og fremmest skal bruges til at sikre helbredelse og lindring af al sygedom og al lidelse for alle - allevegne - og fuldt ud, er der tale om at vi har tabt orienteringen fra den kristne tradition og er endt i en syg åndskultur som behøver retledning.

Amtsrådets politikere må holdes i skole indtil de fuldtud har vist at de forstår at fælleskabets investeringer i alle andre mere overfladiske behov og ønsker - som drejer sig om bekvemmelighed og behagelighed - først kan komme på tale EFTER at ALT er gjort for at imødegå nød og lidelse. - Enhver der selv har prøvet at være syg eller lidende - eller som har levet med en syg eller lidende - ved dette uden ad. Vi må forlange at de som vi betroer magten over vores liv selv har denne indsigt og disponerer solidarisk ud fra den, - ellers er vi bedre tjent med ikke at give dem magtens midler.

Venlig hilsen fra
Bjarke Nielsen
Glesborg Kærvej 46
8585 Glesborg
Bjarke@nr-djurs.net Bjarke@nr-djurs.net>

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002