Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 02-10-2002
Læserbrev: Hvad med vores turister

Den bebudede lukning af det meste af Grenå Sygehus har skabt frustration i alle lag af Djurslands befolkning, og det gælder også turisterhvervet. Brugsuddeler Kim Lanzky fra Bønnerup er formand for Djurslands Turistforening, og sammen med turistchef Per Rasmussen har han forfattet følgende indlæg i debatten:

"I forbindelse med meddelelsen om lukning af Grenå Sygehus vil vi gerne kommentere denne helt uforståelige beslutning set fra Turistforeningens side.
Behovet for et velfungerende og hurtigtvirkende akut beredskab har stor betydning, ikke bare for lokalbefolkningen, men så helt afgjort også for de gæster/turister, som befinder sig i vores område.
Helt specielt kan vi nævne Dronningens Ferieby, der i kraft af sin meget handicapvenlige indretning har gæster, der kan have et større behov for kvalificeret og hurtig behandling. Også ud af den almindelige gæstesammensætning er der behov for et beredskab, der kan træde hurtigt til.

I Djurslands Turistforenings område, der er Grenå-, Midtdjurs- og Nørre Djurs Kommuner, har vi opgjort antallet af overnattende gæster samt 1-dages gæster i højsæsonen. Der er tale om personer pr. dag tilstede i området. Beregnede overnattende gæster: ca. 21.000. Anslåede 1-dages gæster: ca. 6.000. Her er der tale om deciderede gæster, der kommer udefra og ikke indgår i tallet for gæster, der er indkvarteret her. Udover de 3 nævnte kommuner kan man tage Ebeltoft Kommune, der har de samme afstandsproblemer til Randers og Århus. Her er antallet af gæster i højsæsonen opgjort til ca. 50.000 pr. dag.
Vi vil derfor på det kraftigste opfordre amtsrådet til ikke at gennemføre denne for vort område ekstremt skadelige handling."

Skrevet af formand Kim Lanzky og turistchef Per Rasmussen på vegne af Djurslands Turistforening i Grenå Bladet d. 1. oktober

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002