Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 01-10-2002
Debat med politikerne

Fra idegruppens Hjemmside
Til Jørgen Winther, Lars Løkke Rasmussen og Anders Fogh Rasmussen


Jeg skriver til Jer, fordi jeg er overbevist om, at I ikke kan acceptere, at sygehusdækningen i Danmark bliver skævfordelt på den måde, at der omkring de store byer bliver mange sygehuse, hvorimod der i randområderne nedlægges sygehuse.
Lad mig derfor foreslå, at amterne nedlægges så staten (altså regeringen) kan lave en overordnet plan der sikrer, at alle i Danmark er sikret en sygehusdækning der er fordelt, så alle får maksimal sikkerhed.

Hvad angår Grenaa, er der lagt op til fyring af omkring 350 personer ansat på Grenaa Centralsygehus.
Det kommer oveni en lukning af Grenaa Dampvæveri (175 fyret) og snarlig lukning (august 2003) af MD (50-75 fyringer).

Det må vist være på tide, at nogen tager fat i den negative spiral og sikrer, at stats- og amtslige arbejdspladser ikke bliver årsagen til den totale lukning af Grenaa.
Hvis vi skal undgå, at Grenaa bliver en arbejdsløshedsø, er det åbenbart nødvendigt, at påvirke Århus Amt, så de i stedet for en lukning af Grenaa Centralsygehus, i stedet laver det til et specialsygehus, der er muligheder nok.

Min bøn til Jer går på, om ikke I vil forsøge at påvirke politikerne i Århus Amt til at omgøre den dårlige beslutning, der i sidste ende kan komme til at koste liv, idet nærmeste hospital bliver i Randers eller Århus, som jo ligger hhv. 50 og 60 kilometer væk hvilket siger sig selv er uholdbart, når en patient fx får hjerneblødning, blodprop eller anden akut sygdom.

Dette brev er sendt i kopi til Johannes Flensted-Jensen, Århus Amt samt Idegruppen Grenaa, som står for organiseringen af modstanden mod nedlægning af Grenaa Centralsygehus


Med venlig hilsen
John Nielsen
Åstrupskrænten 22
DK-8500 Grenaa
Telefon: 86 32 38 85 - 40 10 01 39

Her følger nogle svar, der er indløbet til John Nielsen:

Kære John
Jeg er meget enig med Jer, det kan koste liv, hvis alle de små sygehuse bliver nedlagt. Jeg har stillet skriftligt spørgsmål til Sundhedsministeren om Kalundborg sygehus, hvor man vil nedlægge blandt andet akut kirurgisk afdeling. Jeg har bedt om en general redegørelse om nedlæggelse af afdelinger og sygehuse i Danmark. Såfremt jeg ikke får et svar der er dækkende, tager jeg sagen i folketingssalen, hvor jeg tager udgangspunkt i Kalundborg, men forespørger ministeren om redegørelse, og hvilke tiltag han agter at gøre overfor kommuner og amter med nedlæggelse af sygehuse.
Jeg er ikke valgt i hverken Vestsjælland eller Jylland, men er landspolitiker. For mig handler det udelukkende om mennesker, helbred og omsorg.
Mange hilsner fra
Jette Bergenholz Bautrup. MF- Sundhedsudvalget.

Kære John Nielsen.
Som du måske allerede ved vil DF på Christiansborg fremsætte forslag om, at man afventer opgavekommisionen udmelding omkring strukturen i Danmark, og at amterne ikke inden da begynder at nedlægge sygehuse eller afdelinger eller sælger sygehuse. Blot til din orientering bliver forslaget fremsendt til Folketinget i morgen.
Med venlig hilsen
Birthe Skaarup, DF

Til John Nielsen
Tak for din henvendelse og det store arbejde I gør i Grenå. Enhedslisten arbejder for at vi får stoppet salget og lukningerne af sygehuse, så vi i stedet kan få en samlet politisk debat om hvordan fremtidens sundhedsvæsen skal se ud. Herunder også hvordan vi sikrer både nærhed og faglig dygtighed, samtidig med at der skal være demokratisk kontrol og prioritering.
Vi håber vi kan få politisk flertal for dette, men pt er det ret uklart hvad der sker.

Med venlig hilsen

Line Barfod
Medlem af folketinget for Enhedslisten
Direkte tlf. 33 37 50 01


Hej John Nielsen
Tak for dit brev. Du har ret dette kan vi ikke acceptere.

Med venlig hilsen
Anita Knakkergaard


Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002