Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 30-09-2002
Læserbrev: Ikke den gyldne vej

På Idégruppen Grenaa`s hjemmeside gør flere debattører opmærksomme på, at det ikke kan være dyrere at tilføre enkelte specialer til Grenå end at udvide på Skejby, så Grenå Sygehus kunne bevare sin status som en levende og moderne del af det østjyske sygehusvæsen. Man kunne godt på forhånd frygte, at den heftige reaktion fra hele Djursland måske får amtsrådet til at lave en "redning", der bevarer skadestuefunktionen, og at det måske kunne lukke munden på mange. Her må vi dog insistere på, at Djursland har brug for at bevare sin største arbejdsplads, selvfølgelig under hensyntagen til helheden i amtet.
Herom skriver viceborgmester Svend Brandstrup Hansen fra Grenå:


"Professor i sundhedsøkonomi, Keld Møller Pedersen, peger i Morgenavisen Jyllands Posten d. 26. september på tre årsager til en grundlæggende ændring af hele det danske sygehusvæsen: Økonomisk nød, mangel på læger og sygeplejersker samt ønsket om at få større ekspertise ved at samle behandlingen færre steder.
"Det behøver ikke nødvendigvis at føre til lukning af de små steder. Skal de undgå lukning, må de opgive at have noget på alle hylder og i stedet specialisere sig," siger Keld Møller Pedersen.
Amtets sygehusudvalg har ikke fundet den gyldne vej, strukturen skal gå på sygehusområdet. Det er ikke den eneste mulighed for at effektivisere sygehusvæsenet i Århus Amt, den som der peges på ved nedlæggelse af Odder, Samsø og Grenå sygehuse.
Det er helt forkert at sende et forslag om ny sundhedsplan for Århus Amt ud med så kort tid til debat - kun fire uger til noget, der virkelig vedrører alle borgere.
Om et år vil vi se resultatet fra regeringens struktur-kommission, der skal arbejde med forslag til en anden fordeling af offentlige arbejdsopgaver, deriblandt sygehusvæsenet.
Det er et levn fra firserne at tro, at stort er bedre og billigere, inden for andre områder er der mange eksempler på, at små enheder kan klare sig fint, endda skabe mere vækst til gavn for det lokale område."
Skrevet af viceborgmester i Grenå, Venstres Svend Brandstrup Hansen, i Randers Amtsavis d. 28. september

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002