Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 30-09-2002
Nørre Djurs kalder indenrigsministeren

Pædagog Claus Pedersen fra Ramten har sendt os et brev, han har sendt til Lars Løkke Rasmussen i anledning af lukningsplanerne for Grenå Sygehus. Heri skriver han:

"Ramten 27. september 2002

Indenrigs - & Sunhedsminister
Lars Løkke Rasmussen

Egentlig burde dette brev være sendt til én af dine forgængeres forgænger, men i min romantiske naivitet, har jeg gået og troet på, at vi kunne bevare nærheden i vores samfund. D.v.s. bevare de små skoler, den lokale købmand, det lokale sygehus, de små kommuner o.s.v.. Det viser sig desværre ikke at kunne lade sig gøre, og det burde jeg selvfølgelig have indset den gang i firserne, hvor der var tanker oppe om at lave større kommuner, men jeg vågnede brat op i tirsdags, da Århus Amt bebudede lukning af 3 sygehuse.
Det satte en masse tanker i gang, idet det forekommer mig at være lidt tilfældigt - hvis man kigger på Danmarkskortet - hvor sygehusene kommer til at være i fremtiden. Derfor må der en overordnet planlægning til, og her er det, du kommer ind i billedet, for er det ikke i Indenrigsministeriet, man skal have det store forcromede overblik over Danmarkskortet?
Det ser ikke ud til, at amterne har overblikket - i hvert tilfælde ikke Århus Amt - og vi bør derfor nedlægge amterne og lave nogle større kommuner. For vores vedkommende forestiller jeg mig Djursland som én kommune - det burde spare en del administration, og der var en chance for, at medarbejderne opøvede en vis form for ekspertice. Staten skulle så overtage bl.a. sygehusene således, at de blev placeret mere spredt og ikke i klumper, som det f.eks. ser ud til nu i Midtjylland. Måske ville der også være andre gode opgaver for staten at overtage (gymnasierne). Der er nu 3 år til næste kommunevalg, og en sådan plan burde kunne være klar til den tid - den ligger måske allerede i din skuffe. I mellemtiden kunne du gøre din indflydelse gældende overfor bl.a. Århus Amt og bede (beordre) dem til at udsætte deres planer i 3 år - sådan noget er vel en smal sag for en Indenrigsminister og oven i købet også Sundhedsminister?
Jeg beklager endnu en gang, at det tog så lang tid at vågne op!"
Indsendt til indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen og til Nørre Djurs NetNyt med venlig hilsen,

Claus Pedersen
P. Madsensvej 13,
Ramten
8586 Ørum Djurs
clausp@ramten.net

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002