Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 30-09-2002
Nyt om sygehuslukningen (3)

I dag skal vi ikke trække vore læsere med en længere udredning om sygehuslukningen, som vist snart er belyst fra de fleste sider, men blot nogle få kommentarer her fra redaktionen for lige at opsummere det hele.

Indtil hovsa-forslaget fra amtet kom frem for en uges tid siden, har alle troet på, at 25 mill. kr. brugt på renovering af sygehusets bygninger gennem de seneste år betød, at Grenå Sygehus skulle spille en aktiv rolle i det fremtidige sygehusbillede i Århus Amt. Da samme amt sidste år fremlagde sine planer om fiberring, blev det sagt, at ringen kun blev lagt ind over Djursland for at gøre det muligt at kommunikere via computere omkring operationer mellem de forskellige sygehuse i amtet.
Til sammen er der altså investeret en masse penge, som pludselig er smidt ud af vinduet, fordi eksperterne i mellemtiden er blevet så kloge, at de har fundet ud af, at små sygehuse ikke kan betale sig.
Kan man så fortænke borgerne på Djursland i at synes, at de er blevet direkte uforskammet behandlet af deres eget amt? Nej, naturligvis kan man ikke det, men det klogeste vil nok være, at vi borgere styrer vores vrede, og det vil der naturligvis også være grund til at minde om til demonstrationen i morgen. Arrangørerne beder mindeligt om, at der ikke bliver happening-agtige optrin eller alt for vrede tilråb, når sygehusudvalget skal møde Djursland. Vi må ikke bekræfte beslutningstagerne i, at vi bare skulle være en flok ballademagere - vi skal jo overbevise dem om, at de har uret i nedlæggelsen.
I øvrigt er det helt fantastisk at opleve, hvordan hele Djursland i den grad står sammen, og vi kan ikke tydeligt nok lovprise det kæmpearbejde, som Idégruppen Grenaa lægger for dagen for at koordinere modstanden.
Vel mødt til demonstration i morgen!

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002