Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 27-09-2002
Hvordan er det at være sat udenfor?

På Idégruppen Grenaas hjemmeside vrimler det med væsentlige debatindlæg om den truende sygehuslukning, og herfra har vi i dag valgt at bringe ét fra socialdemokraten Bent Mikkelsen, der både bor i Grenå og er medlem af Sygehusudvalget. Han skriver:

"Har I nogensinde prøvet dette at være sat af holdet? Enten det nu var i skolen, du blev sat uden for døren, eller du var sat af dit idrætshold. Sådan føler jeg mig i øjeblikket, hvor den heftige debat omkring sygehusene her i amtet foregår.
Jeg har, efter anbefaling fra Indenrigsministeriet, måttet erklære mig inhabil, da min kones job på sygehuset er i fare. D.v.s. at jeg ikke kan deltage i den debat, der foregår i sundhedsudvalget og amtsrådet, og jeg kan ikke være med til at træffe beslutninger i sagen. Jeg kan kun være med i den debat, der foregår i den socialdemokratiske amtsrådsgruppe, og her har jeg erklæret mig uenig med det høringsforslag, der er udsendt fra sundhedsudvalget.
Jeg må som amtsrådsmedlem tage mit ansvar for at finde besparelser på i alt 320 mio. kr., heraf 170 mio. kr. på sundhedsområdet. Men jeg har kun set eet forslag på, hvordan besparelserne på sundhedsområdet kan ske, og her sker det ved at neddrosle aktiviteten på bl.a. Grenaa Centralsygehus for at skabe tre kraftcentre på sundhedsområdet, nemlig i Århus-Randers og Silkeborg. Herved mister vi nærheden i vores behandling. Og det er uacceptabelt. Hvorfor ikke sikre en fortsat eksistens her, ved at flytte opgaver ud fra det største kraftcenter - Århus. Jeg er afskåret fra at stille forslaget, men jeg har ladet det indgå i høringsrunden ved at lade forslaget tilgå nogle af de grupper, der arbejder for bevarelse af Grenaa Centralsygehus, nogle grupper, jeg har tæt kontakt til, så de kan bruge den viden, jeg har med 12 år i sygehusudvalget. Jeg har det skidt med at se 12 års arbejde i Amtsrådet forsvinde i løbet af nul komma fem."

Skrevet af
Bent Mikkelsen,
Medlem af Århus Amt Sundhedsudvalg,
på Idégruppen Grenaa`s hjemmeside

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002