Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 26-09-2002
Læserbrev: Om høj pris for skattestop

Det socialdemokratiske amtsrådsmedlem, Kaj Møldrup Christensen fra Langå, læsser i et indlæg i Randers Amtsavis skylden over på den siddende regering, når det drejer sig om f.eks. de nedskæringer i amtet, vi oplever i øjeblikket. Han skriver:

"Flere hundrede mennesker mister deres job, og tusindvis af borgere i Århus Amt må regne med ringere offentlig service på en række felter i de kommende år.
Det er den høje pris for især Venstres diktat om et kronisk skattestop og loft over udgifterne i amter og kommuner, hvilket også De Konservative endelig er begyndt at brokke sig over.
Ekstra alvorligt er det, at mange arbejdspladser bliver ødelagt på sygehusene i Grenå og på Samsø, som i forvejen er ramt af lukning af private virksomheder og en negativ udvikling i beskæftigelsen.
Hertil kommer, at beboerne i området får betydeligt længere til et sygehus, når de har brug for mere specialiseret behandling i tilfælde af sygdom og ulykker.
På mange andre måder vil vi i Århus Amt opleve dårliger forhold i hverdagen de nærmeste år, f.eks. i form af mindre sikkerhed i trafikken og flere ulykker, dårlige veje, indskrænkning af busruter og en svagere indsats for miljøet. Foruden større ventetid på tilbud til forældre med handicappede børn og hjælp til unge og voksne med problemer af psykisk og anden karakter. Det samme er tilfældet med tilbud om egnede boliger til mennesker, som er hæmmet i deres udvikling.
Regeringen lovede befolkningen bedre service og frit valg på flere hylder - trods skattestop - men nu viser de sande og barske realiteter sig i form af massive besparelser og nedskæringer i amter og kommuner. Amtsråd og byråd tvinges til at gøre det beskidte arbejde for regeringen og dens altid villige håndlangere fra Dansk Folkeparti."

Skrevet af amtsrådsmedlem for Socialdemokraiet, Kaj Møldrup Christensen, i Randers Amtsavis d. 26. september

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002