Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 25-09-2002
Brev om sygehuslukning

Vi tror, mange hundrede nørre djursere bandede og svovlede i går, da det kom frem, at amtet i stor og bred enighed i Sygehusudvalget virkelig har tænkt sig at nedlægge den største arbejdsplads på Djursland. Det gjorde for eksempel én af de lokale Venstre-folk, Carlo F. Christensen fra Hedegård, der satte sig ned og skrev en bandbulle først og fremmest rettet til partifællen Christian Møller-Nielsen, der både er cheflæge på Grenå Sygehus og amtsrådspolitiker:

"Kære Christian.
Det, jeg troede var en dårlig vittighed, S vil lukke sygehusene i Grenå-Odder og på Samsø, blev jeg klar over, var virkelighed, da jeg så TV avisen til aften.
Det må være en beslutning, der kun er truffet for at skade den borgerlige regering, at man kan bruge undskyldningen: det er Regeringens skyld.
Det er helt uhørt, at man med den beslutning lader hånt om de almindelige behandlinger, som der er brug for i lokalområdet og i stedet prioriterer de specialbehandlinger, der kan udføres på sygehusene i Århus og Randers. Well, det er da fint, man har en god kræftbehandling, at man kan behandle hjerteproblemer, men det må ikke ske på bekostning af de tyndt befolkede områder, hvor resultatet vil være, at folk vil dø, inden de kommer under behandling.
Det er en hån mod de berørte områder, at Aarhus Amt i foråret valgte at give barnløse forældre tilbud om behandling, så de har mulighed for barn nr. 2, når I på det tidspunkt vidste, at der ikke var råd til det. Sundhedspolitik er også prioritering, men at man prioriterer specialbehandlinger for få mennesker højere end den almindelige behandling til den brede befolkning, så er det fuldstændig vanvittigt!!!!!
Når økonomien skal gøres op, håber jeg, Amtsrådet har medregnet borgernes udgifter til at køre til Århus og Randers, både for at blive behandlet, men også til at besøge pårørende. Ligeså skal det massive fald i huspriserne på Djursland, beslutningen vil medføre og det store fald i skattegrundlaget på Djursland, også medregnes. Da sygehuslukninger er stik imod Venstres politik, går jeg ud fra som en selvfølge, at hele Venstres Amtsrådsgruppe går imod lukningerne. Det står helt klart, at skulle jeg blive indkaldt til Amtsrådet, vil jeg under ingen omstændigheder medvirke til en lukning af sygehusene.
Til slut vil jeg opfordre dig til, at du sørger for, at vores indenrigsminister får stoppet Amternes massakre på sygehusene, særligt da det forhåbentlig om få år er en realitet, at vi får Amterne nedlagt, så det i stedet bliver storkommuner, der i samarbejde med Staten skal drive vores Sygehusvæsen."

Indsendt til Chr. Møller-Nielsen med venlig hilsen fra
Carlo F. Christensen, medlem af kommunalbestyrelsen for Venstre.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002