Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 25-09-2002
Åbent brev til Sygehusudvalget

I en usædvanlig skarp henvendelse til Sygehusudvalget i Århus Amt vender Økonomiudvalget i Nørre Djurs Kommune sig imod planerne om at lukke Grenå Sygehus. Her påpeges det bl.a., at det strider mod andre bestræbelser fra amtet på ikke at hægte landdistrikterne af udviklingen. Der står:

" Lukning af Grenaa Sygehus.
Nørre Djurs Kommunes økonomiudvalg - bred politisk sammensætning - udtrykker herved den største utilfredshed med Århus Amts Sundhedsudvalgs beslutning om lukning af Grenaa Sygehus.
Vi mener, at der bliver alt for langt til behandling på skadestuen. Fremover vil der være en afstand på ca. 50-60 km til nærmeste skadestue/sygehus, og det er samtidig vor klare opfattelse, at lukning vil medføre betydelig forringelse af behandlinger for borgere på Djursland.
Med lukning af sygehuset i Grenaa vil Djursland blive amputeret fra Jylland. Det kan ikke være rigtigt, at ca. 80.000 mennesker skal være foruden et sygehus i nærområdet.
Vi mener, at det er et helt forkert signal at sende til et samlet Djursland, der i samarbejde med Århus Amt gennem DUR arbejder for at styrke Djursland erhvervsmæssigt og hermed styrke og tiltrække nye arbejdspladser.
I Grenaa-området har vi netop mistet mange arbejdspladser ved lukning af Grenaa Dampvæveri, og nu har vi så erfaret, at Grenaa Sygehus med ca. 400 arbejdspladser bliver neddroslet til 35 arbejdspladser. Vi føler os meget hårdt ramt.
I øvrigt mener vi også, at Amtet, ved lukning af sygehuset, pådrager kommunerne på Djursland større udgifter til især vore ældre medborgere, idet patienter på de resterende sygehuse i amtet bliver tidligere hjemsendt (ikke flere sengepladser), samt at udredning i forbindelse med sygdom nu må foretages i hjemmet eller på vore plejehjem (tidligere skete dette på sygehuset)."

Indsendt til Sygehusudvalget i Århus Amt
på vegne af økonomiudvalget i Nørre Djurs,
Jens P. Jellesen
Borgmester

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002