Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 25-09-2002
Fortjent hæder til Eigil Kjærgaard

Det var en usædvanligt festlig Byrådssal på Rådhuset i Glesborg, som i fredags dannede ramme, da en glad og afslappet Eigil Kjærgaard med næste generation på armen fik overrakt Dronningens Fortjenstmedalje i Sølv af borgmester Jens P. Jellesen.

09200063.jpg (10939 bytes)
Jubilaren i midten til højre ses borgmester Jellesen.

En temmelig stor flok, der talte både familie, venner og samarbejdspartnere igennem de mange års arbejde i Nørre Djurs Kommune, blev lukket ind i salen, da Kirsten Krogh fra Forvaltningen og borgmesteren slog dørene op. Jens P. Jellesen var den naturlige leder af seancen, hvortil jubilaren mødte op i noget nær sin sædvanlige afslappede påklædning - dog til mindste detalje skinnende rent og nystrøget.
Når vi dvæler ved Eigil Kjærgaards påklædning, skyldes det, at der i løbet af receptionen opstod stor munterhed om kommunens grunde til at indstille ham til medaljen. Navngivne personer fra Forvaltningen var bare ude på at komme til at se ham i noget ordentligt tøj, påstod jubilaren med dén ræv bag øret, som man ikke skal være i stue ret længe med Eigil Kjærgaard for at opdage, at han har. Og her har vi ét af de vigtigste kendetegn ved jubilaren: han har en sans for humor, som virkelig slår gnister, men samtidig har han en viljestyrke og en brændende lyst til at gennemføre sine mange vilde idéer.
Får han nej på en ansøgning til ét af sine mange projekter, skriver han en ny. "Jeg må ikke have udtrykt mig tydeligt nok," er hans stående bemærkning. Det kom også borgmester Jens P. Jellesen ind på i sin hyldesttale til Eigil, og hans hjerte for de unge blev naturligvis fremhævet som det helt centrale i begrundelsen for tildelingen af Dronningens Fortjenstmedalje.

09200075.jpg (9022 bytes)
forvaltningsdirektør Finn Byrialsen kender
og værdsætter jubilarens mange kvaliteter.

Sammen med en finurlig og underfundig tale af forvaltningsdirektør Finn Byrialsen og gode ord fra udvalgsformand Kaj Agerskov kom borgmesterens hyldestord til at danne et billede af en ihærdig ildsjæl, der står meget respekt om i vores lokale samfund og adskillige steder i udlandet. En "ekspert i demokrati", der kalder Ørum Ungdomsklub for sit "eksperimentarium" og "Danmarks bedste ungdomsskole".
Både Jellesen og Byrialsen rørte ved den pudsighed ved Eigil Kjærgaards personlighed, at han både rummer kærlighed til det nære, som er baggrunden for 40 år i samme job, og en ustyrlig udlængsel, der har bragt ham til fjerne steder i verden.
Alt i alt var det en glad og minderig begivenhed, den dag da Eigil Kjærgaard fik overrakt sin fortjenstmedalje. Stemningen var stigende, da Deres udasede redaktion hastede videre på nye opgaver, inden der gik helt Farum i den!

Skrevet af Rex.

Se flere Billeder

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002