Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 19-09-2002
"Snedronningen" i glas på Voldby Skole

Det var en stor dag på Voldby Skole i dag for både elever, lærere, øvrigt personale, forældre og kommunefolk, for der var nemlig fernisering af 10 stykker glaskunst.

09200050.jpg (11945 bytes)


Skoleinspektør Kurt Randrup ledede seancen, og i sin indledning fortalte han lidt om historien bag de 10 kunstværker. Da den nye tilbygning indeholdende bl.a. bibliotek stod færdig sidste år, manglede man stadig at bruge 90.000 af de kroner, som den forrige kommunalbestyrelse havde bevilget. De var nemlig øremærket til én eller anden form for kunstnerisk udsmykning, men det havde man fra skolens side ikke spor lyst til at forhaste sig med, så et nedsat udvalg arbejdede i lang tid med forskellige forslag.
Vigtigt for skolen var det dog, at man ikke bare hyrede en kunstner til at lave en udsmykning, men at man fik eleverne inddraget. For at lave noget holdbart bestemte man sig for at hyre en glaskunstner, og det blev Susanne Jøker Johnsen, som i samarbejde med lærer Lisbeth Bodilsen kom til at stå for projektet. At det skulle bruges som udsmykning til et bibliotek, inspirerede Susanne Jøker til at bruge H.C. Andersens eventyr Snedronningen, og nu satte hun alle skolens elever i gang med at lave små tegninger, der svarede til eventyrets 10 dele.
I sin tale kom formanden for børne- og kulturudvalget, Kaj Agerskov, der i mange år var lærer netop på Voldby Skole, ind på det fine for ham ved, at processen med udsmykningen havde taget så lang tid. Ellers var han nemlig ikke kommet til at holde talen, da han først efter det seneste kommunevalg blev udvalgsformand. Han udtrykte endvidere stor glæde over, at netop den fine historie om Snedronningen var blevet valgt som tema for glasmosaikkerne.
Før talen optrådte børnene fra 2. kl. med 2 sange til eget og lærerens akkompagnement, og efter Kaj Agerskovs tale kom så det store øjeblik, hvor klædet blev fjernet, og de 7 overordentligt smukke glasbilleder kom til syne. Susanne Jøker Johnsen genfortalte nu på en yderst levende og engageret måde den smukke H.C. Andersen-historie om Snedronningen, tillige med en nærmere beskrivelse af den teknik, hun havde anvendt i projektet.
Til slut blev der overrakt en buket blomster til kunstneren, inden der blev serveret flødeboller til børnene og kransekage til de voksne. Et rigtigt flot arrangement, der markerede den afslutning på det nye byggeri på Voldby Skole.

Se flere billeder fra glas udstillingen

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002