Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 16-09-02
Stor ballade om fiskekvoter

 

top_left_logo_extend.jpg (4200 bytes)

Det er ikke første gang, og nu er det sket igen: fiskerne i Bønnerup er vrede på deres landsformand, Bent Rulle, som de ikke mener tjener fiskernes interesser med et splinternyt forslag til en ny måde at administrere fiskekvoterne på.

Hele balladen kommer sig af, at Folketinget sidste år vedtog at lade det nuværende kvotesystem for sild afløse af et helt nyt, kaldet "individuelle kvoter" (IOK). Det vedtog man politisk på trods af, at Danmarks Fiskeriforening altid har været stærkt imod dette system. Siden har et udvalg bestående af embedsmænd og repræsentanter for de involverede brancheorganisationer arbejdet med at få belyst de individuelle sildekvoter fra alle vinkler.
Det hele er endt med, at topfolkene i Danmarks Fiskeriforening nu er endt op med at anbefale det nye system for sildefiskeri, der i korthed går ud på, at den enkelte kutter får sin kvote regnet ud efter hvor mange tons sild, den har landet i de seneste 3-5 år. Af specielt fiskerne i de indre farvande bliver det betragtet som noget af en kovending fra ledelsens side, og det kommer helt sikkert til at føre til debat på det bestyrelsesmøde, der bliver afholdt på onsdag.
Til Jyllands Posten siger Kurt Kaagh, der er førstemand for de 65 fiskere i Bønnerup:
»Formandskabets forslag er det værste, vi har hørt længe. Kvoter er generelt noget skidt, men den nuværende regulering er trods alt den bedst mulige. Individuelle kvoter duer ikke i konsumfiskeriet.«
Kilder: Jyllands Posten og Fiskeri Tidende

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002