Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 09-09-2002
Læserbrev: Om hobbydyr

Randers Amtsavis/Århus Stiftstidende bragte i sidste uge en artikel om regeringens planer om at forbyde private at holde forskellige former for eksotiske dyr. Det har flere dyreforeninger vendt sig skarpt imod, og i lørdagsavisen fandt vi et indlæg skrevet af en nørre djurser, nemlig pastor emeritus Arnold Østergaard Frandsen fra Stenvad. Han skriver:

"Ifølge avisartikel af Honoré påtænker Justitsministeriet at forbyde hold af visse fugle- og dyrearter for private. Tre eksperter, bl.a. vicedirektør Bengt Holst, Københavns Zoo, er rådgivere for Justitsministeriet.
De omtalte dyr og fugle, der er vant til at gå i volierer, vil uden ejernes beskyttelse risikere at blive sat ud i det fri, hvor de ret hurtigt vil gå til grunde. Mange af dem er så sjældne, at de er udryddelsestruede.
Justitsministeriet skulle hellere have rådført sig med en psykiater, der ville have kunnet oplyse dem om, hvilken stor betydning hobbydyr og -fugle har for deres ejeres velbefindende. Hobbydyr og -fugle er mange menneskers liv og er med til at udfylde hele deres tilværelse. Uden denne livskvalitet risikerer mange at bryde helt sammen, såfremt de ikke har dyr og fugle at leve for.
Glæden ved at holde dyr og fugle består bl.a. i, at de formerer sig. Hvem skulle det gavne at forbyde private at holde kæle- og hobbydyr og fugle? Det kan kun være en demonstration af magt og ønske om at gøre nogle mennesker ulykkelige."
Skrevet af pastor emeritus Arnold Østergaard Frandsen, Dybdalvej 26, Stenvad, i Randers Amtsavis lørdag d. 7. september

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002