Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 04-09-2002
Læserbrev: Om Idégruppen

Her på NetNyt følger vi med glæde det initiativ, en gruppe Grenå-borgere med den tidligere nørre djurser, Jørgen Lund, i spidsen har taget for at få nogle mere positive boller på suppen, når det gælder udviklingen i deres by.
De føler, at de kommunale nedskæringer og de forskellige virksomhedslukninger, byen har oplevet de senere år, skaber en stemning af afmagt, som de gerne vil være med til at vende.
Gennem de seneste måneder har de lavet et målrettet stykke arbejde for at få nogle idéer på bordet, der kan være med til at skabe mere liv i Grenå, og ikke nok med dét: de har også lagt sig i selen for at føre i alt fald nogle af de bedste idéer ud i livet. Det viser sig at være frugtbart med sådant et borgerinitiativ, for det er nemmere for borgerne at få kreative idéer end for politikerne, der bruger meget tid og mange kræfter på at få enderne til at mødes i de kommunale budgetter.
Derfor er det spændende at følge, hvordan man nu er begyndt at gå hånd i hånd for at afværge afviklingen af Grenå som bosætningssted. Dette samspil har vi jo som bekendt også set her i Nørre Djurs, hvor borgerinitiativer har skabt grobund for Bredbåndsforsøget og for Erhvervshuset i Bønnerup, som begge kan blive af stor betydning for folks lyst til at slå sig ned her i vores lille kommune. Måske kunne man ønske sig et lignende forum her hos os for at udvikle endnu flere idéer?
Nå, tilbage til Grenå-initiativet: i denne uges udgave af Grenå Bladet har Idégruppen skrevet følgende indlæg, der handler om, hvor langt den er nået lige nu:

"Idégruppen Grenå lever og har det godt
Idégruppen er kommet et langt stykke på vejen frem mod det, at forslag kan blive lagt i de rette hænder. Der har været en rimelig god mødeaktivitet med alle, som vil være med til at præge Grenå Kommunes fremtid. Idégruppen har været til møde med borgmester Gert Schou. Der er en rigtig god dialog mellem Idégruppen og Gert Schou. For at holde styr på de mange idéer og forslag, der kommer til de folkevalgte, har Idégruppen nedsat en styregruppe på 4 medlemmer.
Gert Schou var så begejstret for projektet med Grenå-CD`en, at han gav et beløb til startopgaven. CD`en er snart ved at have den rigtige form. Vi ser med glæde frem til at kunne overrække borgmesteren det første eksemplar. CD`en bliver et fremragende projekt til at være med til at styrke Grenå`s markedsføring. Pludselig en dag kan vi sælge Grenå Kommune ved at sende en CD til vore venner rundt i landet. Det bliver en rigtig god salgstøtte til projektet.
Eller hvad med "Bo godt-projektet", som kommer på gaden inden længe? Er det ikke dejligt, at der pludselig kom fuld fart på dét projekt? Idégruppen har været til møde turistchefen Per Rasmussen. Her må vi klart sige: "Hvor blev de af?" - dem, der tidligere gjorde deres indsats for Grenå`s turistliv. Dem vil vi forsøge at finde, idet der mangler meget af den lokale turistånd.
Idégruppen Grenå har haft fornøjelsen at være til en gennemgang af Grenå Havns aktiviteter. Her er virkelig noget, vi kan være stolte af. Det er rigtigt, det roder visse steder, men der er omsætning og mange projekter på vej til at gøre vores havn større. Lederen af havnens drift, en aktiv, dynamisk person, vil Idégruppen få mange møder med fremover. Her er mulighed for, at mange af vore lokale håndværksindustrier kan få mange arbejdspladser besat. Men det vil vores erhvervsarbejdsgruppe orientere om senere, ligesom turistarbejdsgruppen er klar til at finde idéer til Grenå Kommune.
Idégruppen Grenå har også kontakt til en gruppe af de yngre borgere - unge som skal komme med deres udsagn til en kommune, de vil bosætte sig i og arbejde i. Hvad forventer de af Grenå`s kulturliv eksempelvis? År 2000 var et projekt forelagt byrådet. Temaet: Det Gamle Rådhus i Grenå, men det var ikke noget, der dengang vakte byrådets interesse. 4 personer fremkom med et projekt til et hus med legetøj og dukkemuseum, et hus for børn og voksne. Idégruppen tager projektet op af modningsposen.
Vi har her givet indsigt i Idégruppens arbejde, og du kan roligt kontakte os med et forslag eller idéer, du mener skal videre. Der er fortsat brug for dig i arbejdsgrupperne turist-erhverv-medie-kultur.
Alle er velkomne til at gå ind på vores hjemmeside:
<http://www.idegruppengrenaa.dk>
Skrevet i Grenå Bladet d. 3. september på vegne af styregruppen af Jørgen Lund, Æblerosevej, Grenå

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002