Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 30-08-02
Klubben Mosefolket

På Mosebrugscentret i Stenvad kunne man godt tænke sig at få kontakt med endnu flere
ældre mennesker, der har en viden om, hvordan tørveproduktionen foregik før i tiden og i øvrigt har lyst til socialt samvær med andre ældre. D. 10. september bliver den nuværende seniorklub til en forening, og det kan du læse om i dag.

Vaskehus.jpg (10115 bytes)


"Hver tirsdag mødes en gruppe seniorer omkring stambordet i Stenvad Mosebrugscenter over en kop kaffe og en hyggesnak, inden turen går til de forskellige værksteder nogle timer. Her udfører seniorgruppen mange praktiske opgaver med renovering og opbygning af udstillingen om tørvegravningens historie.
Nu vil gruppen gerne være noget større og stifter derfor en egentlig venneforening for mosebruget. Det sker den 10. september over endnu en kop kaffe i Tørvecaféen, og alle interesserede kan komme og være med.
Venneforeningen, der får navnet "Klubben Mosefolket", har til formål at samle aktive seniorer, som kan medvirke til at fremme forståelsen for de historiske perspektiver ved tørveproduktion på Djursland samt egnens historie, udnytte seniorernes faglige kvalifikationer til gavn for Stenvad Mosebrugscenters videre udvikling, assistere ved forskellige arrangementer på Stenvad Mosebrugscenter samt medvirke til erfaringsudveksling mellem lignende museer og samlinger.
Der vælges en bestyrelse på fem medlemmer plus to suppleanter. Det er ikke umiddelbart hensigten at opkræve et kontingent i klubben, idet alle udgifter i forbindelse med seniorernes indsats på mosebruget principielt afholdes af stedets kasse. Seniorerne medvirker i øvrigt på ulønnet basis.
Baggrunden for at danne en forening er også, at seniorerne derved får mulighed for tilskud fra forskellige fonde, hvis der bliver stemning for at tage på en lille udflugt sammen. Målet for en udflugt kunne være et museum med et lignende indhold, eventuelt udenlands.
Yderligere oplysninger:
Hans Jørgen Pedersen, udviklingschef
Tlf. 87 79 32 20"
Indsendt til Nørre Djurs NetNyt på vegne af Stenvad Mosebrugscenter ved Lise Bomholt

(Foto: Stenvad Mosebrugscenter/Søren Harbo)  der viser eksempler på, hvad seniorerne medvirker til. Her er det opbygning af en model af et hus, som tørvearbejderne beboede i 1940-erne og 50-erne.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002