Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 28-08-02
Nyhedsbrev fra "Så langt øjet rækker.....

Det EU-støttede aktiveringsprojekt på Stenvad Mosebrugscenter udsendte i starten et nyhedsbrev hver 14. dag, men nu er man gået over til kun at udkomme, når der er væsentligt nyt af offentlig interesse. Her kan du læse det nyeste:

" I arbejde
To af EU-projektets deltagere er kommet i arbejde.
De ene er en mand på 29 år, som i løbet af foråret har deltaget i et længerevarende kursusforløb på AMU-Center Djursland med henblik på ansættelse på Terma i Grenaa, hvor han også var i en måneds praktik. Virksomheden ændrede imidlertid produktionsplaner, og ansættelsen trak ud.
I mellemtiden fik en anden virksomhed i Grenaa, Sapa, brug for medarbejdere med EU-deltagerens kvalifikationer. Han henvendte sig uopfordret og søgte arbejde, - og blev straks ansat på ordinære vilkår.

Den anden, der er kommet i arbejde, er en mand på 36 år, der i et par måneder har været i praktik som gulvlægger hos Garant-Grenaa Gulvcenter i Grenaa, et fag deltageren også tidligere har beskæftiget sig ved. De kommende to måneder arbejder han på ordinære vilkår, og Nørre Djurs Kommune refunderer en del af lønnen, mens han generhverver kørekort. Når det er på plads, fortsætter han på helt normale lønvilkår, og det er aftalt med firmaet, at den 36-årige i løbet af de næste par år skal deltage i flere kurser, der kan opdatere hans faglighed.

Om at gå samme vej
En arbejdsløs eller sygemeldt person befinder sig i centrum af et netværk med sagsbehandlere, folk i beskæftigelsesprojekter, samt arbejdsledere i de private og offentlige virksomheder omkring sig. I dagens Danmark med så mange faggrupper involveret i den samme sag er indsatsen dog ofte ikke-koordineret. Og når faggrupperne hver for sig forsøger at hjælpe den arbejdsløse/sygemeldte, er det tit tvivlsomt, hvor effektiv hjælpen bliver.

At bruge hinanden i netværk er et af de overordnede temaer i EU-projekt "Så langt øjet rækker, - og lidt til!" For at give de involverede parter teknikker til at bruge hinanden rigtigt, arrangeres der i løbet af efteråret undervisnings- og informationsforløb, hvor en række teknikker gennemgås og øves, så samarbejdet i netværket giver den rette effekt, og parterne lærer at gå i samme retning.

Den første temadag afvikles om eftermiddagen den 3. september på Stenvad Mosebrugscenter i Stenvad. Alle interesserede er velkomne her, hvor psykologen Peter Friese fra Århus indleder over emnet: Koordination af kræfter og ressourcer i det private og professionelle netværk omkring den arbejdsløse.


Deltagerne i EU-projektet
De cirka 20 deltagere i EU-projektet har lært at bruge hinanden. De mødes cirka en gang om måneden for at udveksle erfaringer, og disse møder har vist sig særdeles værdifulde for gruppen. Der er stor tilslutning, og man er gode til at give hinanden ideer og til at bruge hinanden. Det at hver især skal fortælle om, hvad der er sket siden sidst, er værdifuldt til at give mere selvtillid. Så den oprindelige tanke med de fælles deltagermøder - at skabe et netværk i gruppen - er godt på vej.
- Nogen af deltagerne har ikke tillid til systemet. Nu har vi et netværk, men vi mangler redskaber til at hjælpe dem med manglende tillid videre. Det er os, der skal trække de andre med og vise et godt eksempel. Nogen gange hjælper det at komme i arbejde, fortalte Jannie Johansson på styregruppens seneste møde. Hun er en af de to deltagerrepræsentanter i projektet styregruppe."
Indsendt til Nørre Djurs NetNyt på vegne af Så langt øjet rækker af Lise Bomholt

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002