Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 28-08-02
Tag til Western-ridning i Hytten

I dag følger vi op på artiklen fra i går om de flotte placeringer for 2 medlemmer af den lokale Hytten Western Riders ved VM i Tyskland med en nærmere omtale af klubbens arbejde og en åben invitation til alle om at lægge vejen omkring Hyttenvej 3 førstkommende week-end.

 

western Afd.2 011.jpg (7662 bytes) western Afd.2 015.jpg (10548 bytes)


Der har været dyrket Western-ridning på den adresse i ca. 5 år, siden den daværende ejer Dan Ib Carlsen startede med at introducere denne sport. Siden har han solgt hele molevitten til Bente Laursen og Kurt Hansen, og han er flyttet over på den anden side af kommunegrænsen til Nørager-kanten. Men han er dog stadig yderst aktiv i klubben, og de nye ejere driver stedet videre i samme ånd og tager ivrigt del i klubarbejdet.

Klubben.
Da NetNyt-redaktionen var på besøg i forgårs bredte hyggen sig om kaffebordet, mens Bente Laursen, suppleret af Tinka Nyholm og Dan Ib Carlsen fortalte om livet i klubben. Den er startet som et tilbud til både børn og voksne rideinteresserede om at dyrke "ridning med indhold", som det spøgefuldt blev sagt. Eller rettere sagt: Western-rideklubben rummer både muligheder for sjov og ballade samtidig med, at man dyrker en dybt seriøs og ret vanskelig sport. Men det sociale spiller dog så stor en rolle, understreges det, at det står helt frit for medlemmerne, om de vil dyrke sporten på eliteplan, for sjov eller evt. bare hygger sig med sin egen eller én af stedets 20 heste.
Hytten Western Riders har i øjeblikket omkring 60 medlemmer, og som én af de få klubber i Danmark konkurrerer også børnene ved stævnerne. Hver torsdag er der klubaften med både træning, grillmad på bålet og socialt samvær, og Bente Laursen fortæller, at det foregår hele året rundt, selv i de mørke vintermåneder. Et forsøg i år med at holde lukket i sommerferien faldt helt til jorden, da hun allerede op til den første torsdag blev kimet op af utilfredse børn og unge, så nu er den idé droppet!
Udover de faste aftener er der tit aktiviteter i week-enderne også, og i løbet af ugen bliver der givet undervisningstimer. Klubben bliver også tit hyret til byfester, emnedage på skoler og en masse andre forskellige begivenheder, hvor Western-ridningen kan indgå. Det er altså en yderst aktiv klub, vi har her i Nørre Djurs, og man vil meget gerne se endnu flere folk omkring samværet med hestene. Et års kontingent koster 100 kr, og for undervisningen betales efter aftale afhængig af, hvor dyr læreren er.

Sporten.
Cattle-penning er navnet på selve sporten, og i al sin enkelhed går den ud på at jage cattle (kvæg) sammen i en pen (indhegning). Der findes både en individuel klasse (cattle-penning) og en konkurrence for hold (team-penning). På en bane, som er 60 x 30 meter, startes der i den ene ende, hvor startlinien er. Når denne passeres, råber dommeren et nummer op, hvorefter der rides ned i modsatte ende, hvor mellem 20 og 45 stykker nummereret kvæg er gennet sammen i en klump. 3 af disse har samme nummer, men forskellig farve, og det gælder nu om at finde frem til dem med det råbte nummer. De skal nu uden brug af nogen form for hjælpemidler og uden at stige af hesten gennes ned i startenden, hvor der i modsatte side end selve startstedet er en indhegning. Det lyder ret simpelt, hvis ikke det lige var, fordi det hele skal være afsluttet på 1½ minut! Ja, ifølge de nye danske regler er tiden oven i købet sat ned til 1 minut rent, så der skal både dygtighed og (indrømmer både Tinka og Dan Ib) en god portion held til at klare sig godt til stævnerne.

Stævnet.
Skulle du nu have fået lyst til at snuse til atmosfæren omkring Western-ridning, så er der rigtigt gode muligheder for det i den følgende week-end. Her står den lokale klub nemlig som arrangør af et stævne med foreløbig omkring 25 deltagere, der foregår både lørdag og søndag d. 31. aug og d. 1. september. Der er gratis adgang, men vil man gerne være med i lørdag aftens fællesspisning af bålmad og western-bal, kan der købes billetter på stedet.
Som det fremgår af ovenstående, er det en rigtig familievenlig begivenhed, og adressen er altså Hyttenvej 3 lidt nord for Stenvad.

Foto: Max Krog

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002