Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 26-08-02
Saltvandsindsprøjtning til Bredbåndsprojekt

Lige inden dead-line i fredags fik vi her på redaktionen den glade nyhed om den store sum penge, der er blevet bevilget til bredbåndsforsøget i Nørre Djurs. Vi nåede kun lige en superkort omtale af det, så her kommer lige en mere præcis beskrivelse af, hvad der er sket.
Det Regionale Udvalg under Århus Amt sidder bl.a. og fordeler penge fra EU`s såkaldte Mål 2-midler til vanskeligt stillede udkantsområder, og her har man i torsdags besluttet at tildele Nørre Djurs.net & Computer Bøvl-miljø 719.000 kr. til udviklingen af billigt og hurtigt bredbåndsnet. Foreningens ansøgning lød på 1.207.800 kr., men da der i forvejen foreligger en lignende ansøgning vedr. Erhvervshus i Bønnerup, skal resten af pengene gå hertil. Udvalget skriver i sit svar til bredbåndsfolkene, at man i løbet af september vil få afklaret, om Bønnerup-ansøgningen stadig står ved magt, for ellers vil hele beløbet tilfalde de glade bredbånds-entusiaster.
Venstre-manden Christian Møller-Nielsen er formand for Det Regionale Udvalg, og han udtaler følgende til Aarhus Stiftstidende:
"Projektet skal ses i lyset af, at de etablerede televirksomheder ikke inden for en overskuelig fremtid vil udbyde de nødvendige Internet-tjenester i amtets udkantsområder. Vi er i dag inde i en overgangsperiode, hvor de største byer får disse tjenester, mens landdistrikternes udkantsområder som Nørre Djurs Kommune bliver ladt i stikken.
Det betyder, at hverken virksomheder eller private kan få adgang til de nyeste og fremtidige tele-tjenester. Om nogle år er teknologien sikkert så udviklet, at alle kan få tilbudt disse tjenester, men projektet er et forsøg på at forhindre, at landdistrikterne ikke yderligere sakker bagud i den teknologiske udvikling.
Læs pressemeddelelse fra Det Regionale Udvalg!

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002