Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 22-08-02
Indlæg fra Djurslands Husflidsforening

Fra samme Lene Fribo har vi modtaget følgende:

"Vær kreativ - brug dine hænder til husflid

Djurslands Husflidsforening har igen gode tilbud på efterårsaktiviteter i både Grenaa og Nørre Djurs Kommuner.
Noget er nyt og noget er "gammelt", men alle er det spændende kurser, der udfordrer dine kreative evner, og atter har vi fået de bedste undervisere.

Flet med naturens materialer på en 4-dages workshop, hvor man fletter med de materialer, man kan finde i naturen - græs, siv, rør, rødder, bark og pil. Underviser på kurset er ingen ringere end Bent Vinkler, der igennem de sidste 30 år med stor perfektionisme har udøvet denne kunst. Kurset afholdes i skønne omgivelser ved og på Djursvold - Gjerrild Vandrehjem i dagene 26. til 29. september.
Er man jæger eller fisker og kunne tænke sig at lave sin helt egen kniv, så er Knivgruppen, der mødes hver onsdag på Vestre Skole lige noget for dig. Aftnerne er åbne og det er gratis at deltage, blot skal man være medlem af Djurslands Husflidsforening. Under aftenskolen tilbydes også et kursus i skæftning af knive. Underviser på kurset er sædvanen tro Jan Lykke, der i løbet af weekenden 28.-29. september vil undervise i, hvorledes man designer, former, pudser og polerer en kniv.
Flotte fuglebade og dekorative stenskulpturer i haven er blevet meget populære. Søren Kirkegaard vil i weekenden 7. - 8. september vise, hvordan man laver sin egen stenskulptur på en hurtig og let måde med vinkelsliber, mejsel og klaphammer. Alle kan være med, det er ikke kun for mænd - prøv det.
Formand for Djurslands Husflidsforening Tove Alsner har igennem mange år undervist i, hvordan man farver og filter med uld. På dette weekendkursus 7.-8. september indgår de gamle teknikker, men også de helt nye som nunofilt, spindelvævsfilt og den helt tynde filt, evt. på silke eller andre tynde stoffer. Samtidig med dette farves råuld, vi karter og forfilter for til slut at filte med det. Et spændende og meget kreativt kursus for dem der har lyst til at bruge sin fantasi.
Sædvanen tro tilbydes pilefletning med Solveig Langballe. Ikke mindre end 2 kurser i dette efterår under titlen Vær kreativ med pil. Kurserne er for alle der har lyst til at prøve kræfter med pilen både begyndere og øvede. Solveig vil vise, hvordan man skaber sine egne rustikke kurve og andre flettede ting til hus og have. Første weekendkursus finder sted 2.-3. november i Kulturhuset Pavillonen, andet kursus er over 3 dage 15.-17. november på Mosebrugcenteret i Stenvad.

Djurslands Husflidsforening vil i hele august måned udstille i butiksvinduet ved Garnstedet i Grenaa samt også i Danske Bank sammen med FOF.
Ligeledes deltager vi igen i år på FOF-dag lørdag den 31. august i Kulturhuset Pavillonen. Her vil du kunne se udstilling og arbejdende stande samt møde de lærere, der underviser på efterårets kurser.

Tilmelding til kurserne er allerede startet og du kan træffe skoleleder Lene Fribo på telefon 86 32 55 88 i kontortiden mandag kl. 13-16.30 og fredag kl. 10-13. Vi glæder os meget til at tage godt imod dig."
Indsendt til Nørre Djurs NetNyt af
Lene Fribo, skoleleder











e-mail: hjembaek@net.dialog.dk hjembaek@net.dialog.dk>
hjemmeside: <http://www.sangstrup.dk>

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002