Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 21-08-02
Budgetbehandling 2002

I dag og de næste par dage rydder vi (næsten) nyhederne for at yde en ekstra service overfor borgerne. Den er så ressourcekrævende for vores redaktion, at vi ikke kan skrive om ret meget andet, men til gengæld går vi i dybden med kommunens budgetbehandling.


At de kommunale finanser i Nørre Djurs igennem et helt år var i minus, førte sidste år til, at kommunen blev sat under en form for administration af Indenrigsministeriet, et forhold, som oprindeligt var beregnet til at kunne ophæves i sidste halvdel af dette år. Men da det faktiske regnskab hele tiden bliver ved med at ende med flere millioner i underskud i stedet for det budgetterede overskud, kan overvågningen nu tidligst ventes ophævet i 2. kvartal år 2004.
Som en konsekvens heraf har den nye direktion på rådhuset bedt politikerne om at drøfte, på hvilke punkter der kan spares penge i de kommende års budgetter. For at lette dette arbejde har de forskellige embedsmænd udarbejdet såkaldte Prioriteringsblokke for alle de udgiftsposter, hvor det evt. kunne lade sig gøre enten helt at spare den væk eller i alt fald nedskære den. Udgangspunktet for arbejdet med at spare penge er, at intet på forhånd er for helligt til at kunne falde for sparekniven.
De enkelte udvalg er blevet bedt om selv at finde sparemner inden for deres eget område, men besparelserne er af forskellig størrelse. Vi var allerede forleden dag inde på de områder, som børne- og kulturudvalget selv peger på for at spare de næsten 3,2 millioner, opgaven lyder på hos dem.
På mandag d. 26. august mødes medlemmerne af kommunalbestyrelsen til et Budgetseminar, hvor de endelige aftaler skal drøftes på plads. Det er ikke noget misundelsværdigt job, vore politikere er på, og for vi borgere kan det være af altafgørende betydning for vores liv, hvilke poster de vælger at nedskære/fjerne. Men som borger har man næsten ingen chance for at følge med, så når vi skal til stemmeurnerne næste gang, tror vi måske, de har lavet deres arbejde dårligt, mens de måske virkelig har gjort deres bedste. På Nørre Djurs NetNyt ser vi det som vores opgave at formidle mellem politikere og borgere, og i et virkeligt flot samarbejde mellem vicekommunaldirektør Søren Brixen, økonomichef Hans Jørgen Laursen og Nørre Djurs NetNyt bringer vi i dag og de følgende dage alle de prioritetsblokke, der er i spil i budgetlægningen (men husk: intet er endeligt vedtaget endnu).
Samtidig bringer vi hver dag en nærmere beskrivelse af, hvad udvalgene selv er nået frem til, hvor vi i dag lægger ud med Økonomiudvalget (ØK).

Se også temasiden om det kommunale budget.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002