Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 16-08-02
Nu kommer Telebussen endelig!

Redaktøren på Nørre Djurs NetNyt var i slutningen af halvfemserne én af drivkræfterne bag et borgerkrav om en løsning på de håbløse busmuligheder i vores område. I et brev fra Teknisk Forvaltning blev han lovet en telebus-ordning pr. 1. august 1998, men først nu bliver den endelig en realitet. Det glæder han sig over, men ser allerede enkelte svagheder.

Telebus.jpg (437439 bytes)



Det er faktisk ganske imponerende, at Teknisk Forvaltning i disse tider, hvor krisen ellers kradser i en grad, så det går ud over selv hævdvundne serviceområder, kan præsentere os for en telebusordning. Den lægger ud d. 2. september efter en fast køreplan, som kommunens pensionister allerede har modtaget, og som ellers bliver offentliggjort i lokalaviserne i næste uge. Ved at slå samtlige kommunale kørselsudgiftskontoer sammen til én pulje, har man med konsulentbistand regnet sig frem til, at driften af 2 telebusser kan betales for disse midler - altså at man kan gøre det, så det er udgiftsneutralt for vores lille, fattige kommune.
Det kan allerede nu forudses at blive et hit hos de ældre (og det har de fortjent), og da det nye system også indbefatter kørsel til Grenå, åbner det også muligheder for, at hjemmegående kan gøre specialindkøb i byen. Imidlertid kan det være svært at gennemskue, hvordan telebussen vil komme til at fungere lige præcis i forhold til den enkeltes behov, så for undertegnede må det simpelthen komme an på en prøveperiode. Her på NetNyt vil vi meget gerne gå forrest med en opfordring til vore læsere om at skabe debat om den nye ordning, så den evt. i samråd med Teknisk Forvaltning kan forbedres. Fortæl os, hvis du/I har behov, som telebussen viser sig ikke at dække, så så mange som muligt af kommunens borgere kan få gavn af den.
I indledningen nævnte jeg, at jeg havde et par forbehold på forhånd: i brochuren hedder det i indledningen, at telebussen er tænkt som et supplement til amtets busser, men desværre har den den indbyggede svaghed, at den først starter kørslen kl. 8.30, og på den måde kan den ikke bruges til at ramme de tidlige amtsbusser. På den måde kan hverken skolesøgende unge eller arbejdende folk bruge den til at nå rettidigt til hverken Grenå, Århus eller Randers. På samme måde afgår den sidste fra Glesborg 14.30, så den heller ikke kan bruges af disse grupper på hjemturen. Jeg beklager dybt at måtte trække et så negativt punkt frem fra starten, men det er jo netop sådan en ting, der kunne gøre det mere attraktivt at slå sig ned i Nørre Djurs, og dette er som bekendt vores eneste vej ud af det økonomiske uføre - at tiltrække nye tilflyttere og holde på dem, vi har!
En anden svaghed er, at den ikke kører i week-enderne, men det er jo en gammelkendt svaghed ved den offentlige transport, for hvad skal folk dog med busser, når de holder fri?
Nå, men lad nu ikke en mavesur redaktørs gamle kæpheste ødelægge jeres glæde, kære læsere, over, at Nørre Djurs Kommune nu endelig præsenterer os for en telebus. Til lykke med det - og held og lykke!
Sig din mening om telebusserne - skriv/ring til Teknisk Forvaltning eller send en mail til:

dagens-nyheder@nr-djurs.net

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002