Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 14-08-02
Flere og flere vælger FOF

Knapt er sommerferien ovre, før det bliver tid til at tage stilling til, om man skal gå på aftenskole. Den grønne voksenundervisnings-folder kom ud i de små hjem i går, og de forskellige oplysningsforbund har masser af tilbud at vælge imellem. Lederen af FOF i Grenå og Nørre Djurs, Lene Fribo, skriver følgende i Grenå Bladet i denne uge:

"FOF er klar med nye impulser til hverdagen, et brud med den stressede hverdag, inspiration til livet........kort sagt indsigt, vidsyn og livskvalitet.
FOF har netop sammen med kommunens andre aftenskoler udsendt Aftenskolernes fællesprogram. Det rummer en bred vifte af både kurser og foredrag. Ingen behøver herefter at gå de lidt triste vintermåneder i møde uden oplivende samvær på enten et udviklende kursusforløb eller enkeltstående spændende foredragsaftener.
Flere og flere vælger at investere tiden konstruktivt i FOF`s regi i de triste vintermåneder. I stedet for at "flade ud" foran fjernsynet vælger stadigt flere at bruge f. eks. en aften ugentligt på et FOF-kursus. Om at mulighederne er mangfoldige, kan man ved selvsyn konstatere, når man læser FOF`s efterårsprogram.

Mange muligheder
Her er alt fra traditionelle sprogkurser over alle vore bevægelseshold, hvor især yoga-undervisningen har været populær de sidste sæsoner. Videre over orientalsk mavedans, hensyntagende bevægelseskurser og til kurserne "I form til fødslen" og "I form efter fødslen". Indenfor personlighedsudvikling fortsætter vi NLP-kurserne, og et helt nyt kursus har set dagens lys, nemlig "Forny din livsstil", som handler om at styrke sin livsglæde og dermed forny sin energi. Intet program uden de kreative fag som blomsterbinding, porcelænsmaling og modellering, og indenfor madlavningen kan man også være kreativ i flere forskellige retninger - nemlig med chokoladekonfekt og fedtfattige retter. Har man sejlbåd eller speedbåd, er et duelighedsbevis en absolut nødvendighed, også her kan FOF hjælpe. Fra Grenå Kunstskole tilbydes tegne-, croquis- og malekursus. Indenfor musikkens verden fortsættes med masser af harmonikaundervisning, violin, guitar, klaver og keyboard/orgel. Er man mere til sang, er der mulighed for dette i Grenå Koret, som starter deres øveaftener allerede d. 14. august......"
......"Foredragene er et helt kapitel for sig selv. Første foredrag 25. september handler om "Girafsprog og ulvesnak" - lær at tale med hjertet og undgå at knurre. Næste foredrag arrangeres i samarbejde med Grenå Kunstforening. "Indian curry" foregår på restaurant Filip, her vil Morten Skovmand og Lars Sand Kirk fortælle om Indiens mangesidede kultur med eksempler i lysbilleder fra kunst og arkitektur, ledsaget af indisk musik og indtryk af indiske landskaber. Aftenen sluttes naturligvis med en gourmét-oplevelse. I samarbejde med Natur-Balance-Huset er det lykkedes at få sandsigeren John Braad fra Ugebladet Hjemmet hertil, John ser din fortid og din fremtid.

2 vægttabsforedrag
Efterårsprogrammet indeholder 2 forskellige foredrag om det at tabe sig. Helle Hald fortæller d. 2. november om, hvordan man bryder den onde cirkel, og d. 20. november fortæller skuespiller Lise-Lotte Lohmann om "Mad er min dæmon". Lise-Lotte Lohmann kæmpede i mange år forgæves med vægtproblemer. En krise fik hende til at sortere i familierelationer, venner og jobs. Og til at dyrke sine lidenskaber. Så raslede kiloene af! Foreløbig har hun tabt 35 kg. Ligefremt fortæller hun om madmisbrug, uddeler kærlige lussinger og lækkerier for hjernevindingerne.
Ingen foredragsrække uden fortælle-café. Lisbeth Weitemeyer vil igen berige os, denne gang med "Den gode historie - folkeeventyrene"......"
......."I Nørre Djurs-programmet tilbyder FOF igen kursus med frihåndstegning ved underviser Lene Bech Dalsgaard. Hvis du elsker at tegne og ønsker at blive bedre, så er dette et kursus for dig. Du kan også vælge at udtrykke dig med modellering. Dette er et nyt kursus med underviser Marion Jacob, der med fokus på processen vil vise de rige muligheder, der er for at skabe et levende udtryk i ler. Til inspiration hentes eksempler fra kunsthistorien. Herudover tilbydes igen masser af undervisning i harmonika samt keyboard og el-orgel. Lige efter nytår gentages et skipper-kursus for interesserede. Duelighedsbeviset dækker også speedbådskørekort, som bådejere med store motorer lovmæssigt skal have på plads.
I et samarbejde mellem aftenskolerne i Nørre Djurs Kommune tilbydes et foredrag under 10%-puljen. Forfatteren Bjarne Nielsen Brovst vil fortælle om kulturen og det folkelige Danmark i Ørum Aktiv Center mandag d. 7. oktober.
Tilmelding til kurserne er allerede startet, og der er i øvrigt mulighed for at få en snak med lærerne, inden man vælger at tilmelde sig et eller andet kursus. FOF holder nemlig traditionen tro en FOF-DAG. Denne gang har vi valgt at koble os på arrangementet Store Legedag på Kulturhuset Pavillonen lørdag d. 31. august. Her har man mulighed for at komme og se, hvad man kan lave på vore mange spændende kurser, men også at få en snak med lærerne, inden man vælger at tilmelde sig. Der vil være flere arbejdende stande og et par opvisninger med orientalsk mavedans. På FOF-dagen har man også mulighed for at møde lærere fra Djurslands Husflidsforening.

Udvider FOF-dagen
FOF har i øvrigt valgt at udvide FOF-dagen, således at man også kan træffe FOF og deres lærere.......for Nørre Djurs Kommunes vedkommende ved SuperBrugsen i Glesborg.
Se også FOF`s udstilling i Danske Bank i Grenå.
Hvis man mod forventning ikke allerede har modtaget Aftenskolernes Fællesprogram, så kan det rekvireres ved FOF på telefon 86 32 55 88.
Man kan naturligvis også se vore mange tilbud på FOF`s nye hjemmeside: <http://www.fof-grenaa.dk>
FOF er undervisning og samvær, der udvikler den sociale, faglige og kulturelle horisont. Vi glæder os meget til at tage godt imod dig."
Skrevet af aftenskoleleder Lene Fribo i Grenå Bladet d. 13. august

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002