Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 13-08-02
Historisk masterejsning i Glesborg!

Holdet bag bredbåndsforsøget i Nørre Djurs havde været vågne hele natten for at være sikre på, at de beregninger, der var lavet, kom til at holde stik, da Deres udsendte nåede frem ved halv otte-tiden til Teknisk Forvaltning, hvor hovedmasten skulle rejses.


DSC00044.jpg (26709 bytes)
DSC00047.jpg (26439 bytes)

DSC00050.jpg (31069 bytes)


Hos Henning Laursen i Kolind har DjurslandS.Net købt den 46 meter høje mast, der nu skal være rygraden i det trådløse bredbåndsforsøg i Nørre Djurs. Når den skal være så høj, hænger det sammen med, at den frit skal kunne sende signaler ud til de nærmeste af de 38 mindre antenner i netværket (1,5 km). Der har gået mange tekniske beregninger forud for dette første "spadestik", og vi kan i alt fald fortælle, at der ikke bliver overladt noget til tilfældighederne.
Selve rejsningen af masten var lagt i hænderne på Niels Svensson fra Ramten, der stillede op med sin lastvogn med tilhørende kran, mens Jens Kruse og hans sjak fra Kruses Stålmontage i Fannerup tog sig af både stålarbejde og støbning omkring masten.
Fra DjurslandS.Net blev der arbejdet intensivt af Bjarke Nielsen, Michael Nielsen og Lars Kruse, og i løbet af formiddagen bliver der nu arbejdet videre på, at først den tilsluttede computer i SuperBrugsen og dernæst halbestyrer Poul Bach, kommunaldirektør Mogens Caspersen, brugsuddeler Per Pedersen privat og tandlæge Palle Skjødt bliver koblet på det allerførste forsøgsnet.
Når det så fungerer tilfredsstillende, kommer næste skridt på vejen med at få resten af husstandene i Glesborg med, tillige med de 2 store byer Ørum og Bønnerup, inden bredbåndsnettet så skal bredes ud til resten af Nørre Djurs. Her på Nørre Djurs NetNyt krydser vi fingre for, at den trådløse teknik holder stik, så denne morgens masterejsning bliver signalet til en helt ny æra i Nørre Djurs, hvor det lige pludselig kan blive direkte attraktivt at bo her i vores skønne område, med den ene fod i mulden og den anden på Internettets internationale motorvej.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002