Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 07-08-02
Festlig indvielse på Glesborg Skole

Glesborg-skoles-floejindvielse.jpg (15166 bytes)

Der var så sandelig liv og glade dage, da redaktionen her ved middagstid var inviteret til reception i anledning af den nye tilbygning på Glesborg Skole.
I et stort telt var samtlige elever, lærere, øvrige personale, kommunalbestyrelsesmedlemmer, kommunens direktion, håndværkere, arkitekter og ingeniører samt den samlede verdenspresse forsamlede for at fejre den store begivenhed, nemlig at Glesborg Skole i dag kan tage en helt ny tilbygning i brug. Lydniveauet fra de mange børn var helt naturligt ret højt, men alligevel lykkedes det på bedste måde og med en god disciplin at gennemføre arrangementet med adskillige talere.
Skoleinspektør Jens Lohmann ledede seancen, der indledtes med afsyngning af "Den danske sang er en ung blond pige" til klaver- og mandolin-akkompagnement. Efter sangen gik formanden for skolebestyrelsen, Anne Svane fra Rimsø, på talerstolen og sagde tak til alle involverede for et godt samarbejde i planlægnings- og byggefasen. Hun udtrykte stor glæde over, at børnene nu igen kan bruge legepladsen, som i en længere periode har været lukket af, og hun så nu frem med store forventninger til, at den nye tilbygning vil blive til stor inspiration for både lærere og elever.
Herefter var det den nye formand for Børne- og Kulturudvalget, socialdemokraten Kaj Agerskov fra Voldby, der gav de nye faglokaler gode ord med på vejen og sluttede med en bøn til alle parter: "Nyd dem, brug dem.....og pas på dem!" Arkitekt Johnny Lundbye havde lidt problemer med at få ørenlyd, da han sagde tak til alle for et godt samarbejde om at lave en god kobling mellem arkitektur og pædagogik.
En omdelt hjemmedigtet sang blev der sunget lystigt med på, og fhv. skoleinspektør på skolen, Knud Byrling, fortalte meget kort om historien siden starten i 1959, inden det blev den nuværende inspektør Jens Lohmanns tur til at holde selve indvielsestalen. Her sagde han hjertelig tak til kommunalbestyrelsen, fordi de efter de første års skepsis overfor de mange ønsker om skolerenoveringer og -udbygninger på trods af den skrantende økonomi alligevel havde besluttet sig for at gå på tværs af politiske holdninger og sætte pengene af til de nødvendige skoleudbygninger. I øvrigt roste han børnene for at have været utroligt gode til at respektere håndværkernes indhegninger, der bl.a. i en periode havde indebåret, at de ikke kunne bruge boldbaner og rulleskøjtebane.
Herefter rejste hele forsamlingen sig og gik over til den skulptur, som den kendte kunstner Jørgen Rønnow var blevet bestilt til at lave, og som nu blev afsløret med 2 elever fra 2. klasse og Kaj Agerskov som sakseførere. Kunstneren selv holdt en hyggelig lille tale, hvor han fortalte, at han altid starter med at tage udgangspunkt i den omgivende natur, når han får sådan en opgave og aldrig bare stiller op med et færdigt værk. Et væltet træ i omegnen var blevet brugt som udgangspunkt, og eleverne var også blevet inddraget i tilblivelsen af den store fabulerende træfigur, som alle nu kunne beundre, og som i øvrigt er direkte beregnet til at blive klatret på. "Træ bliver kun smukkere af at blive brugt," sagde Jørgen Rønnow, og det lod børnene sig ikke sige to gange.

Skulptur.jpg (30930 bytes)

I eftermiddagen fortsætter festen med åbent hus for alle forældre.

Vi regner med at bringe flere billeder fra dagen på mandag . . .

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002