Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 07-08-02
Slangedans på Fremtidsbroen

I søndags tog man fat på det andet skoleår på efterskolen Fremtidsbroen, der som bekendt har til huse på den tidligere psykiatriske institution Dalstrup Centret. Her bliver der i aften optræden af en lokal dansegruppe til glæde for alle de nye elever.



000011.jpg (18640 bytes)


I år fortsætter det internationale koncept på skolen med udover de danske elever at have et hold fra Litauen, og det bliver endda udvidet, ved at en flok af eleverne kommer fra Island. Der er altså lagt op til et spændende år på denne eksperimenterende skole, som netop har sagt goddag til sit blot andet elevhold.
For at ryste alle de nye unge mennesker sammen, har man allieret sig med en lokal dansegruppe, Bayeye, der sammen med 3 afrikanere giver prøver på dans og trommespil fra det fjerne Sukumaland syd for Victoriasøen i Tanzania. Gruppen består til daglig af 4 Emmelev-borgere, nemlig Sander Nielsen (trommer og dans), Uffe Harms Larsen (lilletrommer), Rex Jensen (pulstromme) og Knud Erik Asak (danseleder), Hemmed-boeren Majid Eskandari (dans og trommer) samt den forrygende herboende tanzanianske trommeslager Marco Ntini. I denne sommer er sidstnævntes lillebror, Mabiyu Ntini, på besøg, og hans fantastiske dans kan man også opleve på Fremtidsbroen, mens den anden gæst er en "ældre herre" (efter afrikanske forhold) på 55 år. Hans navn er Ng´wenhwandege Ganyamawa, og han er en utroligt karismatisk person med mange specialer, bl.a. en helt enestående ilddans.
Og så må vi naturligvis ikke glemme gruppens hovedperson, nemlig den mere end 4 m lange tigerpython Mulinga.
Læs mere om Fremtidsbroen på:
<http://www.fremtidsbroen.dk>
Læs mere om Bayeye på:
<
http://www.utamaduni.dk/slangedans>

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002